~39~

106 16 0
                                    

Jsi zvědavý, ale zároveň trochu smutný, protože Oliver má paralelku Lineární algebry a geometrie 1, takže s tebou na přednášce ani cvičení nebude. To je škoda, spolu byste se skvěle doplňovali. Povzdychneš si, ale víš, že už s tím nic nezmůžeš, měli jste se lépe domluvit při vybírání rozvrhu, tady na to budeš každý týden sám.

Připravíš si sešit a počkáš, než profesor začne přednášet. Myslel sis, že mnohé z těchto základů budeš znát, ale začínáte vysvětlením, co jsou to přirozená čísla, k tomu samozřejmě musíš umět množiny, protože nula je vlastně prázdná množina, jednička je množina obsahující nulu, tedy množina obsahující prázdnou množinu, dvojka je množina obsahující jedničku a nulu, tedy množina obsahující množinu obsahující prázdnou množinu a prázdnou množinu a tak dále, jak je ti vysvětleno. Když si píšeš číslo čtyři, už se ti z těch složených závorek motá hlava. Teď by se ti Oliver jakožto psychická podpora hodil.

Poznámky si píšeš celou hodinu, ale že bys tomu rozuměl, to se říct nedá. Budeš se pak muset s někým poradit. Nebo ti to možná bude vysvětleno na cvičení.

· A tam zrovna máš jít. Pokračuj na 60.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Kde žijí příběhy. Začni objevovat