~3~

253 14 2
                                    

Nachystáš si sešit, do kterého si hodláš dělat poznámky, ale ještě nemusíš spěchat, přednášející prvně začne mluvit o zápočtech, zkouškách, domácích úkolech a podobných organizačních záležitostech, abyste byli co nejlépe informovaní.

Musíš uznat, že Katedra algebry má tento kurz hezky propracovaný – snaží se motivovat studenty, aby se na přednášky pečlivě připravovali a učili se průběžně. K tomu jsou určeny hlavně midtermy, takové dva testy v průběhu roku, které mohou napomoct k dobrému výsledku u zkoušky v případě, že je člověk napíše dobře. Slíbíš si, že se na ně budeš pilně učit.

Zapřemýšlíš, jaký styl učení bude nejlepší zvolit. Jen z přednášek se prý učit nedá, ale jsou napsaná skripta, kde je celá látka podrobně vysvětlená. Tak asi předpokládáš, že budeš číst ta skripta a občas se stavíš na přednášku...

A jéje, ani sis to nestihl dorozmyslet, a monotónní hlas přednášejícího tě uspal. S hlavou položenou v otevřeném sešitě na lavici a propiskou jemně sevřenou v ruce oddechuješ a dopřáváš si odpočinku, ačkoliv jsi vůbec usnout nechtěl.

Vzbudí tě až jiné hlasy – to už skončila hodina a spolužáci si začali povídat mezi sebou. Rozespale se podíváš kolem sebe, vida, nejsi zdaleka jediný, koho chytilo spaní. Pokud v budoucnu půjdeš na další přednášku tohoto předmětu, nesmíš předtím zapomenout pozřít velké množství kofeinu.

· Cítíš se trochu provinile, proto odcházíš se skloněnou hlavou. Teď musíš jít na cvičení tohoto předmětu. Pokračuj na 70.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now