~9~

393 22 4
                                    

Sice trochu pospícháš, ale vlastně ti to zase tolik nevadí – stejně tam budete probírat to, co už sis stihl předem nastudovat. Ležérním krokem tedy vyjdeš z koleje a zamíříš na autobus. Podle tvých výpočtů bys měl být na metru do pěti minut. Ale ouha! Jen co do autobusu nastoupíš, zůstanete stát v koloně. Slyšíš půlku autobusu, jak proklíná ostatní auta, ale ty jsi vlastně v klidu. Vytáhneš jednu z učebnic, která tě zrovna zaujme názvem i ilustrací na přebalu, a začteš se do ní. 

Páni, to už jste u metra? Kolik že uběhlo času? Úplně jsi zapomněl sledovat svět kolem sebe, když jsi měl v rukou takové zajímavé čtení. Zbytek cesty do školy už raději v samostudiu nepokračuješ, nerad bys přejel zastávku metra, na které máš vystoupit. V pravou chvíli jednoduše opustíš vagón metra a následně nemáš žádný větší problém najít budovu ani přednáškovou místnost – tu největší, M1 – ve které se má konat výuka.

Koukneš se, kolik je hodin, a nestačíš se divit. Ty jsi zvládl přijít včas! Sice tedy slyšíš, jak profesor začíná mluvit, když jsi ještě na chodbě, ale jsou to jeho první slova (přednášky, ne že by vás učilo roční dítě)! No páni, tak ses přece jen dlouho nezdržel.

Zapiš si 2 body prestiže – za to, že jsi stihl na přednášku přijít víceméně včas, a za to, že jsi v zácpě nenadával, ale něco nového se dozvěděl.

· Teď už ale poslouchej profesora, aby ti neunikla další jeho slova. Pokračuj na 49.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Kde žijí příběhy. Začni objevovat