~98~

74 7 0
                                    

Jen co ses rozhodl, že dnes žádné programování nebude, se cítíš naprosto osvobozeně. Nechtěl sis to přiznat, ale už jen ty tři dny školy tě docela zmohly a bez výčitek svědomí můžeš říct, že tahle škola bude fakt těžká. Jen tři dny a už potřebuješ mentální odpočinek. No nevadí, není čas si teď vyčítat, že nezvládneš dojít na praktikum z programování, prostě si dáš teď odpoledne volné a večer se spolužáků doptáš, co dělali.

Jako první se jdeš projít po botanické zahradě, sluníčko svítí, ale jen tak příjemně, na procházku jako dělané. Nemusíš myslet na matematiku a obdivuješ krásné rostlinky okolo.

Když jsi dostatečně provětraný, jedeš zpátky na kolej, kde uděláš sobě i spolubydlícímu večeři – špagety s rajským protlakem a sýrem, takové obvyklé studentské jídlo. Vařit toho samozřejmě umíš víc, ale špagety ti prostě chutnají. Navíc nezaberou tolik času, který můžeš strávit nad seriály.

Sečteno a podtrženo, když se odtrhneš od obrazovky notebooku, je jedenáct večer. Ups. Rychle aspoň napíšeš do facebookové skupiny, jestli by ti někdo mohl říct, co se dělalo na praktiku z programování.

Jeden tvůj spolužák ti pošle odkazy asi na pět různých materiálů a také odkaz, kterým se přihlásíš do ReCodExu, což je platforma na odevzdávání kódů a obecně plnění úkolů z programování.

Nevydržíš to a hned se tam přihlásíš, jen abys věděl, co budeš muset o víkendu dohnat. Prvně, když to spatříš, nevěříš svým očím. Jedenáct úloh?! A termín do příštího týdne? Takže ty, který neumí programovat, se to během pár dní budeš muset naučit natolik, že budeš schopen odevzdat všechny úlohy, nebo aspoň většinu. No pecka.

Spát jdeš s pocitem viny, neměl sis dělat žádné volné odpoledne a normálně jít hezky programovat. Říkáš si, že by ti bylo dobře na nějaké výšce, kde se nebudeš muset tolik snažit. Ach jo.

Odepiš si 1 bod prestiže – pocit viny tě sžírá celou noc, a dokonce se ti zdá, že tě honí počítačový virus.

· Nezbyl-li ti žádný bod prestiže, pokračuj na 80.

· Doufáš, že ráno načerpáš novou energii a zítřek bude lepší než dnešek. Pokračuj na 22.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Donde viven las historias. Descúbrelo ahora