~7~

129 9 0
                                    

Ále, kašlat na všechno, řekneš si a zalezeš zpátky do postele. Spát se ti už nechce, máš lepší nápad. Opřeš se o polštář, který umístíš ke stěně u postele, pohodlně se usadíš a brouzdáš nabídkou Netflixu a HBO Go, než najdeš to pravé, co tě zaujme na první pohled, a pak už jen bezmyšlenkovitě koukáš do obrazovky. Po půlhodině seriál zastavíš a jdeš si udělat snídani – nějaké ovoce, zeleninu a ovesnou kaši, to by ti mělo dodat dostatek energie na dopoledne. Hm, ty ale té energie vlastně moc nepotřebuješ, když jediným tvým úkolem na dnešek je sledování seriálů. To nevadí, mávneš nad tím rukou a hezky si spořádáš svou chutnou snídani.

Po šesti hodinách si dáš přestávku, jednak už máš hlad, a jednak zrovna přišel tvůj hladový spolubydlící doufaje, že jsi mu nechal něco na oběd. Když řekneš, že jsi ještě nevařil, trochu zaúpí, ale pak se společně do toho vaření pustíte. U toho si i pokecáte a on ti řekne, že už má semestru po krk, i když uběhl teprve první týden. Navrhneš, jestli se nechce s tebou podívat na nějaký film, aby se odreagoval, a on nadšeně souhlasí. Je fajn mít spolubydlícího, se kterým se můžeš dělit o práci i o zábavu, pochvaluješ si.

Neskončíte u jednoho filmu, ale až u třech. Večer musíš uznat, že tě pořádně bolí oči. Na druhou stranu, tak skvěle sis oddechnul, že se dokonce těšíš, až zítra budeš dohánět resty do školy. No jo, odpočinek se vyplácí.

Připiš si 1 bod prestiže – motivace a dobrý psychický stav jsou hlavními kroky k úspěchu.

· Teď ještě zavoláš rodičům, abys s nimi probral, co se stalo první týden ve škole. Pokračuj na 100.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now