~53~

228 17 3
                                    

Ále, pomyslíš si, přece nepotřebuji mapy k orientaci, jsem dostatečně inteligentní na to, abych nastoupil na správnou stranu metra, ne snad? A přesně to uděláš, se spokojeným výrazem ve tváři dojedeš až na konečnou céčka Letňany, cestou si čteš jednu z učebnic a ignoruješ starší lidi, kteří se hladově koukají na tvé místo v metru. Samozřejmě je neignoruješ záměrně, zase nejsi takový necita, ale prostě sis té babičky o holi nevšiml, jak jsi byl zabraný do látky.

V Letňanech vylezeš na denní světlo a snažíš se zorientovat. To je jasné, že teď už si nějakou digitální pomoc vytáhneš. A málem tě trefí šok. Cože? Máš jet zase zpátky a přestoupit? Jako úplně zpátky? To by bylo i bývalo lepší, kdybys šel na Muzeum pěšky! Zakleješ a naštvaně se otáčíš, abys zase mohl nastoupit a jet na druhou stranu.

Tohle tě stálo drahocenný čas a teď budeš muset pohnout, abys nepřišel pozdě. Sebralo ti to veškerou rezervu, takže se modlíš, aby všechna metra i autobusy jely včas.

Máš velké štěstí, ke sportovišti dojedeš úplně přesně, ještě raději přidáš do kroku, dokonce běžíš, aby ti tvá první zkouška neunikla. To sis to jednou zase dodrbal, za takový příchod nemůžeš čekat žádný bod prestiže.

· A teď už se hbitě převléknout a nastoupit do řady. Pokračuj na 30.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now