~58~

121 6 0
                                    

Soused se na tebe zamračí, jako by nechtěl být rušen.

„Tss, ahoj," sykneš směrem k němu. Dostane se ti ještě víc zamračeného obličeje. To jsem nevěděl, že někteří lidi jsou tady tak nakvašení, zklamaně si pomyslíš.

„Jak se ti líbí přednáška?" oslovíš ho ještě jednou, třeba si jen nemyslel, že je ten pozdrav určený pro něj, i když ses zcela jasně díval jeho směrem. Dokonce myslíš, že jsi do něj trošičku šťouchnul ramenem.

Ale tvé obavy se naplnily. Jeho nenávistný pohled tě přímo propaluje, a kdyby v České republice bylo povoleno zabít člověka, právě by tě jeden tvůj spolužák matfyzák ubodal propiskou, že ho rušíš na přednášce. Rozhodneš se tedy ho raději nechat na pokoji a slíbíš si, že vedle něj si na žádnou hodinu už určitě nesedneš.

Kdybys měl po ruce deníček, napsal by sis tam něco ve smyslu „Milý deníčku. Někteří matfyzáci jsou nepřátelští a nechtějí si povídat. Ale nezatracuji je. Ještě mám naději.", takhle sis to aspoň poznamenal do jedné části mozku místo toho, kde všude se dá využít Matematická analýza v praxi.

Pak už ti nezbývá nic jiného, než se podívat na tabuli, co se tam bere. Ale ouha! Tabule je hustě popsaná od shora dolů, jak dlouho jsi jen mohl být mimo?! Snažíš se toho opsat co nejvíc, ale profesor část učiva už smaže, aby mohl psát další látku. Tak tohle ti nevyšlo. Skoro už ses zeptal souseda, jestli si můžeš půjčit jeho zápisky, ale včas ses zarazil. Ten už by tě určitě zabil, kdybys na něj promluvil, nehledě na to, že by za to šel sedět.

Asi tě nepřekvapí, že za takovou hodinu si nezasloužíš žádnou prestiž.

· Teď už je však konec a máš volnou hodinu. Co s ní? Oběd, samozřejmě! Pokračuj na 79.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now