~8~

155 9 1
                                    

Ale co, riskneš to. Máš číslo na holku? Máš. Dala ti ho dobrovolně? Dala. Tak to máš plné právo jí zavolat, a kdy jindy, než když se ti nechce na praktikum.

Přesto nečekáš, že by souhlasila se setkáním teď hned, takže tě překvapí, když ti řekne, ať přijdeš za ní, že sedí v zahradě Ztracence. Milerád souhlasíš a vytáhneš mobil s mapami, abys ono místo našel. Naštěstí Ztracenka se ztrácením má společný opravdu jen název, je to totiž zahrada přímo vedle vaší budovy školy na Karlově, což je příhodné. Amálii najdeš na jedné z laviček podél hlavní cesty, něco si čte a má vedle sebe rozbalený oběd.

„Ahoj," pozdraví tě, jakmile se přiblížíš. Pozdravíš ji nazpátek a ona ti pokyne, aby sis k ní přisedl.

„Co to čteš?" zeptáš se namísto hovoru o počasí.

„Skripta z lingebry," zasměje se. Teď se musíš trochu stydět, skripta z lingebry jsi zatím moc nečetl. Slíbíš si, že o víkendu všechno doženeš a budeš se učit jako divý. Kamarádsky ji pochválíš a pak se rozpovídáte o svých prvních dojmech z matfyzu.

Povídá se ti s ní dobře, to se musí nechat. Asi sis právě našel kamarádku – zdá se ti jako naprosto pohodová holka, a dle předsudků, které jsi asi jako každý o matfyzu slyšel, bys ji dle vzhledu tipoval na úplně jinou fakultu, ne-li přímo školu.

Uplyne hodina příjemného rozhovoru a Amálie se ti omluví, že musí ještě do školy na cvičení právě z oné lineární algebry. Řekneš, že děkuješ za společnost, a na metro to vezmeš kolem dveří školy, kde se rozloučíte.

No vida, tak nakonec to nebylo tak špatné rozhodnutí, skamarádit se se spolužačkou se vždycky hodí. A o víkendu možná stihneš kouknout i na to programování.

· Večer prožiješ sháněním informací o praktikách, které jsi vynechal, pokecem se spolubydlícím a nějakým tím dílem seriálu. Pokračuj na 22.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now