~40~

175 23 0
                                    

Než se nad tím stačíš vůbec zamyslet, ozve se klepání vaši buňku. Kroutíš hlavou a říkáš si, kdo to sakra klepe v devět ráno? Kdyby sis omylem nenastavil budík, asi bys ještě spal.

Nicméně jsi ale vzhůru, tak dveře otevřeš. „Čáu, nejdeš si zaběhat?" stepuje ti před dveřmi Oliver v plné běžecké výbavě.

Vyjeveně na něj koukneš a pak se rozesměješ. „Co kdybych měl teď školu?"

„Tak bych běžel sám," pokrčí rameny Oliver. „Ale nemáš, co? Tak co, jdeš?"

Nutno říct, že tě Oliver zaskočí natolik, že se ani nestihneš zeptat, kam chce běžet, a kývneš.

„Tak šup šup, převlíct a jdeme, nemáme na to celej den!" popohání tě, ale v dobrém. Rychle na sebe hodíš sportovní vybavení a vyjdeš ven za ním.

Jen co sjedete výtahem dolů, Oliver se rozběhne, takže ho hned následuješ. Dozvíš se, že se jdete proběhnout k zoo a zpátky, což dá dohromady takových pět kiláčků.

Nutno říct, že čerstvý vzduch (a že je venku krásně!) ti provětral hlavu a dodal skvělou náladu. Říkáš si, že to bylo super využití času místo spaní, takže rozhodně nelituješ, že jsi vstal, a přemýšlíš, že se s Oliverem dohodneš, že budete takhle běhat pravidelně.

Když se vrátíte na kolej, zeptá se tě Oliver, jestli nebudeš odpoledne chtít společně dělat úkol z diskrétky. Souhlasíš, protože ve dvou to jde rozhodně lépe. Oliver dokonce řekne, že dá vědět dalším prvákům matfyzákům, a dáte si sraz ve studovně v přízemí.

Se svým spolubydlícím si uděláte oběd, najíte se, a předtím, než se vydáš za studijní skupinkou, stihneš si dát i kafe.

Ve studovně tě pozdraví Oliver a další dva kluci, Erik a Marek. Na jejich obličeje si z přednášek vzpomínáš, tak vida, další známá jména. Ve čtyřech ten úkol jde vážně šupem, když navíc Erik má v tomhle předmětu docela rozhled. Za hodinu a půl máte hotovo, ale potom se spolu bavíte jen tak – jo, mít kamarády je fajn.

Zbytek odpoledne strávíš odpočinkem a děláním toho, co se ti zrovna chce – prostě takový čas pro sebe. Dnešní den byl docela nabitý, bylo tam všechno – sport, škola, sociální kontakt, relax... Přesně tak si představuješ ideální pátek.

Připiš si 1 bod prestiže.

· Večer se rozhodneš zavolat rodičům, abys jim povykládal všechny zážitky z celého týdne. Pokračuj na 100.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now