~17~

245 23 1
                                    

Daný matfyzák se ti roztřeseným hlasem představí jako Libor a dlouho se na tebe nechápavě dívá, jestli sis ho s někým nespletl. Když se mu ale představíš i ty a jako ten extrovertnější z vaší dvojice mu vysvětlíš, že by ses s ním rád kamarádil a šel s ním na oběd, prýští z něj čistá radost.

Chudák, pomyslíš si, takhle bych nechtěl nikdy dopadnout, proto se ho ujmu!

Netvrdíš, že by ses do jeho situace někdy dostal, obzvlášť, kdyby sis hned nenašel nějaké kamarády, ale trpět si prostě nezaslouží nikdo. S úsměvem na Libora mluvíš a snažíš se o takzvaný small talk, na což taky připravený není. Odpovídá dosti vyhýbavě, až si začneš myslet, že si o tobě myslí, že si z něj děláš jen srandu. Proto mu narovinu ještě jednou vysvětlíš, že by ses o něm rád něco dozvěděl, třeba kde bydlí, jak se mu líbila první přednáška, jestli si podával přihlášku i na jinou výšku, prostě obvyklé věci, jaké tě zrovna napadly.

Když Libor pochopí, že to s ním myslíš vážně, úplně ožije. Začne vykládat tak souvislé myšlenky, že tě skoro ani nepustí ke slovu. Dozvěděl ses o něm za pět minut více než o některých lidech z gymplu za celých osm let. Nikdy bys nevěřil, kolik ti toho dokáže jeden člověk sdělit cestou na oběd.

V menze si vystojíte řadu, vyberete jídlo a usednete ke stolu. Jeden by čekal, že to Libora trochu umlčí, ale ten člověk snad není z této planety, jelikož dokáže jíst a mluvit zároveň. Nevěřícně nad jeho schopností zakroutíš hlavou a mlčky spořádáš svou porci. Cestou zpátky do školy máš skvělou náladu. Libor sice na první pohled vypadal velmi podivně, realita je však úplně opačná. Už teď víš, že si budete skvěle rozumět a nejspíš se z vás stanou kamarádi.

Připiš si 1 bod prestiže – ujal ses jedné osůbky, a tím jsi udělal radost nejen jí, ale i sobě.

· Společně jdete na další vyučování. Pokračuj na 10.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now