~100~

480 51 5
                                    

„Haló, mami? Tati?" navážeš hovor.

„Nazdar zlatíčko," slyšíš mamku. „Tak povídej, přeháněj, jak se máš?"

Obvykle by ti vadilo, že musíš něco vyprávět, ale teď jsi vážně rád, že se o tebe někdo zajímá. Protože takové bizarnosti, jako jsi zažil první týden na matfyzu, oni určitě nezažili.

Povykládáš jim o přednášejících i cvičících, nevynecháš žádného, kterého jsi tento týden potkal. Přidáš dojmy z každého předmětu, dokonce začneš i přímo popisovat, co jste dělali za látku, dokud tě taťka nezastaví a neřekne, že je to sice hezké, ale nikdo na jejich straně tomu nerozumí. No jo, vlastně, pomyslíš si. To se časem asi budeš muset trochu naučit, nemluvit před nematfyzáky tolik o matematice, většinou to totiž nikdo nechce poslouchat.

Mluvíte dobrou hodinu, jaké štěstí, že máš volání s rodiči zdarma. Nakonec se zeptáš, co nového doma, ale nepřekvapí tě, že nic extra. Brácha chodí do školy už celý měsíc, jen ta tvoje fakulta začíná až v říjnu.

Uléháš s pocitem, že jsi to zvládl. Opravdu jsi to zvládl. Máš za sebou první týden. Bylo to tak hrozné? Zasměješ se a řekneš si, že se ze všeho pokusíš dělat menší drama, tvůj život není žádný román z červené knihovny. A fáze vysoké školy by měla být sice výzvou, ale ne nepřekonatelnou. Tím, že jsi ve zdraví přežil první týden, jsi překonal svůj imaginární milník, díky kterému se cítíš hoden pokračovat ve studiu. Boží!

Gratuluji k zdárnému dokončení gamebooku! Abys určil, jak dobře sis v průběhu týdne vedl, podívej se, kolik jsi nasbíral prestiže, a přečti si příslušnou sekci v další kapitole.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now