~5~

134 4 0
                                    

Zjistíte, že bohužel každý máte cvičení v jiné učebně. Trochu nerad opouštíš člověka, který se s tebou tak přátelsky bavil, ale není všem setkání konec, třeba se potkáte na obědě, na jiném cviku, a pokud s tebou bydlí na koleji, můžete podniknout něco přímo tam.

S myšlenkami na nadcházející cvičení si zabereš lavici, sice většina lidí sedí sama, takže by ses jednoduše k někomu mohl přidat, ale nemáš dost kuráže na to, aby sis přisedl k člověku, kterého vůbec neznáš, natož k holce, kterých tu taky pár je. Přichystáš si materiály a vyčkáš příchodu cvičícího.

Do dveří vtrhne muž, který ti na první pohled připomene doktora House. A poté, co promluví, zjistíš, že je i stejně nepříjemný. Vlastně na vás řve, jako byste byli nějací flákači, přestože vás vidí poprvé a toto je váš úplně první týden na této škole. Asi třikrát vám připomene, jak tvrdě budete muset makat, načež zaregistruje jednoho studenta, jak drží mobil v ruce a něco na něm píše. To se spustí panečku pohroma! I učitelé na střední situace s mobily v hodinách snad zvládali lépe. Nehledě na to, že teď nejste na střední, ale na výšce, docházka povinná není, jak vám ten nepříjemný pán hned na začátku hodiny řekl, takže by sis stejně mohl místo tohoto cvičení dělat, co bys chtěl. Ale očividně nedávat pozor je největší hřích.

Zaraženě se snažíš pochopit, co se tu právě odehrálo, ale ani se nestihneš pořádně nadechnout, a už jsi vyvolán k tabuli. Dostaneš zadání nějaké brutální rovnice, na kterou koukáš, v hlavě ti probíhají všechny možné způsoby řešení rovnic, ale žádný se netváří aplikovatelně na tento příklad. Nemůžeš uvěřit tomu, že tě tam nechá bezmála pět minut v tichosti stát, nic neřekne, neporadí, nic. Pak pronese něco ve smyslu, že jsi neschopný, a pošle tě zpět do lavice.

Cítíš se ukřivděně a naštvaně. Na tohle cviko budeš muset chodit celý zbytek semestru?! Slíbíš si, že se večer podíváš, jestli není místo ještě někde jinde, protože tohle je fakt o psychickém zdraví.

Odepiš si 1 bod prestiže – tvá špatná nálada mluví za vše.

· Nezbyl-li ti ani jeden bod prestiže, pokračuj na 80.

· Po skončení velmi rychle opustíš místnost a doufáš, že horší zážitek tě už dnes, nebo vlastně už nikdy, nepotká. Pokračuj na 55.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Kde žijí příběhy. Začni objevovat