~60~

303 33 0
                                    

Na začátku hodiny si vybereš místo v nestandardně stavěné třídě – místo lavic po dvou, na jaké jsi byl až doteď zvyklý, kromě přednášek, samozřejmě, řady ve třídě jsou jen tři, navíc asi po sedmi lidech. Usedneš do té poslední, ale není to kvůli tomu, že by ses bál cvičícího, jen ti připadá, že lépe uvidíš na tabuli zezadu. Ty přední lavice jsou na tvůj vkus až moc namáčknuté na tabuli. V té malé třídě se tak jako tak všichni dobře uslyšíte.

Cvičící zahájí hodinu představením se a nějakými informacemi ohledně zápočtových testů. Nevypadá to obtížně, máš prostě získat 60 % bodů z tří testů a udělat nějaké domácí úkoly. Teď už však k probírané látce.

Píšeš si první příklad z tabule a zamýšlíš se nad ním. Přijde ti, že jsi něco podobného viděl ještě na střední škole – jsou to nějaké jednoduché důkazy indukcí. Jak se tak kolem sebe rozhlédneš, půlka třídy je na tom stejně jako ty – mají tušení, jak to řešit, nebo už to dokonce vyřešili – ovšem ta druhá je pravý opak, nevědí, jak na to. Asi to na střední škole neprobírali, nepřekvapuje tě, že jsou mezi různými středními školami takové rozdíly. Znovu jsi rád za vašeho pečlivého matikáře, který vám vše vysvětloval a s těmi nejlepšími probíral i něco navíc.

Ukážete si, jak se tento typ příkladů řeší, potom dostanete další sadu. Nad tou už se musíš pořádně zamyslet, aby ti vůbec došlo, o co se máš pokoušet. Na jednu stranu je to dobré, protože je to pro tebe výzva. Na druhou stranu, sebevědomí ti to moc nepřidá, když ani na první hodině neumíš vyřešit zadané příklady.

Každopádně si můžeš vybrat, jak strávíš zbytek cvičení.

· Co bys dělal, budeš samozřejmě dávat pozor a pilně počítat příklady. Pokračuj na 74.

· První sadu vyřešených příkladů použiješ jako papír pro skládání origami. Někde se svou dovedností pochlubit musíš. Pokračuj na 75.

· Vytáhneš nenápadně mobil a budeš hrát hry, které nejsou extrémně náročné na pozornost. To abys mohl i jedním uchem poslouchat, co se děje. Pokračuj na 71.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now