~10~

731 65 2
                                    

Za první den ve škole jsi absolvoval dvě přednášky a jedno cvičení. Není to pravda moc, proto tě docela překvapuje, že tak vyčerpaný už ses dlouho necítil. Vyčerpaný, ale zároveň nabitý zvláštní energií, která touží po vědění. Že by se v tobě postupně probouzela krev matfyzáka?

Večer si na koleji uděláš vydatnou večeři, kdy překonáváš sám sebe v soutěži, kolik toho zvládneš najednou sníst. Bohužel nemůžeš se svým spolubydlícím moc mluvit o matematice, je totiž právník, jenž právě nastoupil do druháku, a všichni ví, že na právech se matika nenosí. Je něco jako Ta, jejíž jméno nesmíme vyslovit. Rozhodneš se nedělat si nepřítele ze svého spolubydlícího, a tedy mu nadšeně nepopisuješ svůj dnešní den. Nepopisuješ mu ho vlastně raději vůbec.

Po večeři nakoukneš do nově načatých sešitů a zopakuješ si pár věcí, které bys nerad zapomněl. Všichni ti před začátkem semestru opakovali, že průběžné učení je víc než doporučené, a pokud to pilně dodržíš, budeš z toho neskutečně těžit. Což se ti líbí, i když za to platíš cenu toho, že sis místo tří dílů svého oblíbeného seriálu mohl pustit jen jeden. Ne že bys Červeného trpaslíka neviděl už nejmíň třikrát, ale je to jakýsi tvůj večerní rituál.

Pak už si zbývá jen vyčistit zuby a moc nepřemýšlet nad zítřejší zkouškou z plavání, která tě čeká.

· Dobrou noc. Pokračuj na 57.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now