~19~

141 13 0
                                    

Jsi rád, že Oliver je tady s tebou – kdyby to začalo být moc nudné, můžete se bavit spolu. Nebo dokonce odejít z přednášky, což oproti střední je velký krok k samostatnosti.

„Na tohle se těším," zazubí se Oliver, ještě než přednášející začne mluvit.

V první půlce hodiny vás čeká jen seznámení s tím, co se v kurzu bude dělat, a s tím, jak budou probíhat zápočty a zkouška. Musíš uznat, že Katedra algebry vyvinula dost sofistikovaný systém. Sice zatím nevíš, co od něj v praxi čekat, ale teoretickou propracovanost rozhodně umíš ocenit. Koukneš na Olivera, který víc než nadšeně hltá očima každé slovo přednášejícího. Asi by ses nebál použít slovo zhypnotizovaný.

Jakkoli dobrá byla první část přednášky, ta druhá je na tom o dost hůř. O tak moc hůř, že monotónní tón přednášejícího ti nedovolí zůstat vzhůru. Nechápeš proč, vždyť jsi celou noc spal tak dobře!

Zabereš asi na pět minut, pak si tě všimne tvůj kamarád a rázně tě probudí. „Kámo, dávej pozor, tohle je extra zajímavé!" naštvaně na tebe sykne.

Oklepeš se a najednou jsi čilý jako rybička. Děláš poznámky sobě i Oliverovi, což se pozitivně projeví na tvé soustředěnosti. Nakonec sis z té přednášky přece jen něco odnášíš. Ale příště si na ni určitě vezmeš kafe.

Připiš si 1 bod prestiže – sice jsi usnul, ale snaha se počítá, zvlášť na tvé poznámky je radost pohledět.

· Další na programu je hned cvičení z tohoto předmětu, Lineární algebry a geometrie 1, přezdívané lingebry. I tam jdeš s Oliverem. Pokračuj na 70.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now