~48~

102 9 0
                                    

Asi hodinu se snažíš do skript začíst, ale nějak ti to nejde, cítíš se velmi nesoustředěný, jako by tě pořád něco vyrušovalo. Otevřeš si tedy lingebraický kvíz a snažíš se odpovědět přímo na otázky, které máš zadané, ale ani to se ti nepodaří natolik, aby sis tím byl stoprocentně jistý. Dneska očividně není dobrý den na studium.

Deprimovaně se zvedneš, uděláš pár koleček po pokoji a vytáhneš z lednice nějaké jídlo. Doufáš, že když dostaneš přísun energie, pomůže ti to se soustředěním na učení. Zelenina bohužel nepomáhá, proto spořádáš i celý balíček sušenek. Poté nově získanou energii z cukrů sice cítíš, ale chtěl by sis spíš pořádně zasportovat. Vzdychneš a ještě jednou se přemluvíš, že se pokusíš něco naučit. Lineární algebra nešla, tak co takhle analýza? Koukáš do sešitu, čteš si definice i věty, asi si je i zapamatuješ a dávají ti smysl, jasně že ti dávají smysl, je to přece matematika, a tam dává všechno smysl. Aspoň tak, řekneš si, třeba mám prostě rád analýzu a ne lingebru.

Kdybys v tomto okamžiku s učením skončil, asi by dopadlo vše dobře. Jenže ty ses rozhodl načít úkoly z diskrétky i programování, což byla velmi špatná volba. Nebyl jsi v tak dobrém psychickém rozpoložení, aby tě bavilo dlouze přemýšlet nad věcmi, které nemáš dané a musíš na ně sám přijít. Jenže ty jsi to mermomocí chtěl dokončit a neuměl sis říct, že ti stačilo. Abych se dostala k pointě, v záchvatu vzteku jsi uchopil plastový hrnek a hodil ho směrem ke dveřím. Jenže v tom okamžiku se dveře otevřely a tvůj spolubydlící právník místo vřelého přivítání ze squashového tréninku dostal čočku do oka.

Teď se mu hluboce omlouváš a snažíš se obhájit, proč jsi udělal to, co jsi udělal. Spolubydlící vypadá trochu ublíženě, padne pár nadávek, ale zase z toho nedělá žádnou tragédii, chápe tě.

Odepiš si 1 bod prestiže – sice to byla nešťastná náhoda, ale mohl jsi jí jednoduše předejít, kdybys byl poslouchal své potřeby.

· Nezbyl-li ti žádný bod prestiže, pokračuj na 80.

· Po zkaženém odpoledni se uklidníš a rozhodneš se zavolat rodičům, aby ses podělil o dojmy z celého týdne. Pokračuj na 100.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Donde viven las historias. Descúbrelo ahora