9.díl

9 2 0
                                    

,,Chloedie je země, daleko za hranicí tohoto světa. Vládne jí mnoho malých vládců, králů a královen, kteří zpravují svá malá území. Všichni se však podřizují hlavní královské rodině. Společnost je rozdělena na královskou rodinu, Mágy, Stopaře, Strážce a poddané. O poddaných ti toho myslím nemusím moc říkat. Jsou to chudí lidé, žijící ve vesnicích, vetšinou se živí lovem, nebo bylinkářstvím. Strážci, jsou bojovníci, chránící město a svou vládnoucí rodinu..." tyto informace ze svých zápisků vynechám. Každý v našem světě ví, co to slovo znamená. Učíme se to ve škole. Strážci vysoce postavených panovníků, kteří je neopouští ani na vteřinu a vždy stojí po jejich boku. Erikova další slova mne však rychle vyvedou z omylu.

,,Nesmíš si ale Strážce splést se strážci, o kterých se učíte v tomto světě. Strážci v našem světě jsou spíše bojovníci, střežící brány království. Mohla bys jim říkat vojsko."

,,Takže královská rodina je nechráněna?" zeptám se překvapeně a rychle si do sešitu načmářu: strážce = vojsko, ne tělesná stráž.

,,Počkej, za chvíli se k tomu dostanu." s úsměvem přejde mou netrpělivost a dál nerušeně pokračuje.

,,Stopaři..." na chvíli se zamyslí. ,,Tak s těmi jsi se už bohužel setkala." řekne a mně přeběhne mráz po zádech, když si vzpomenu na ta odporná monstra.

,,Ty myslíš ty čtyřnohé zrůdy, nebo jejich pány." otřesu se při hrůzné vzpomínce.

,,Oba. Brzy ti to vysvětlím, jen ještě chvilku počkej." Poslušně tedy zmlknu.

,,Stopaři jsou lidé, kteří se rodí pouze dalším Stopařům. Můžeš si myslet, že to je takový další národ. Když se narodí Stopař, ve stejnou chvíli se narodí i jeho chrt. Člověka i zvíře, pojí dohromady jedna jediná duše, rozdělena do dvou odlišných těl."

,,Takže tím chceš říct, že když žena porodí dítě, ve stejnou chvíli porodí i její fena, a i když jsou to dvě zcela odlišná stvoření, ve skutečnosti jsou jedním?" pomalu se v tom začínám ztrácet. K mému překvapení však Erik přikývne, že jsem jeho slova pochopila správně. No, jestli mám někdy v budoucnu vládnout nějakým těmto stvůrám, tak to už raději nechci s Chloedií mít cokoliv společného. Erik však pokračuje dál.

,,Stopaři se specializují na stopování. Dokáží najít doslova jehlu v kupce sena během pár vteřin. Mají až neuvěřitelně citlivý čich. Nad Stopaři, však stojí Mágové. To oni jsou ti praví strážci královské rodiny a opět, mágské schopnosti se dědí z generace na generaci. Každý vládce má dva nebo tři své Mágy, kteří se starají o jeho bezpečí. Celkem jsou čtyři mágské rodiny. Hlavní, je rodina Ohně, pod ní stojí rodina Vody, předposlední je Země a jako nejslabší je považována vzdušná schopnost." povzdechne si.

,,Proč? Vždyť vzduch se přece nachází všude." vzhlédnu od svých poznámek.

,,To je pravda. Nikdo přesně neví, kdy v minulosti bylo toto pořadí určeno, ale všichni se tímto měřítkem řídí. Oheň byl, je a vždy bude považován za tu nejobávanější zbraň. Nic přeci není tak hrůzostrašné, jako nezvladatelný požár, který spálí na uhel vše, co mu přijde do cesty... Na tohle teď ale nemáme čas, musíme pokračovat." zavrtí odmítavě hlavou.

,,Mágové, mají kromě schopnosti ovládat jistý rodinný živel, také schopnost otvírat brány mezi světy. To proto se před tebou tehdy objevili Temní Stopaři. Byl s nimi totiž Mág, který dokázal otevřít bránu do tohoto světa. Kdyby byli sami, nikdy by se tu nedokázali objevit...

Ledový kosatec; LinettWhere stories live. Discover now