14.Bad

5.5K 277 8
                                    

14.

Флора избърса сълзите си и се изправи. Пое си въздух и отиде в кухнята при Елинор, за да направят закуска.

-Флора какво се случи?-каза веднага Ел и я прегърна щом видя посърналото момиче. Флора също обви ръцете си около нея.

-Беше ми бесен, затисна ме към стената, скара ми се, заплаши ме и ми крещя.-каза Флора толкова тихо, сякаш нямаше сили да говори, но Ел макар близо до нея я чу трудно. Тя помилва гърба й нежно, за да я успокои.

-Флор аз какво да направя, за да не страдаш? Готова съм да ти помогна да избягаш.- при последните думи Флора се отдръпна като попарена от Ел.

-Не! В никакъв случай Ел! Аз съм си добре, нали?...Сега да приготвим закуска, нали?- с това Флора, събаряйки лъжица на пода започна да търси продуктите. Елинор въздъхна и отиде да й помогне...



-О, на масата отново има храна!-каза Луи и целуна Ел по бузката и тя се изкикоти.

-Обичам те!-прошепна тя, а Лиам и Найл извъртяха очи. Те бяха против връзките. Флора също се усмихна и след това замръзна щом чу дрезгав глас.

-Добро утро!-поздрави Хари и седна до Флора без да й обръща внимание. Тя очакваше Хари да я прегърне или целуне, но не го направи и се зарадва.

-Пробвайте кифличките!-изчурулика Ел, за да няма неловка тишина в трапезарията.

-Флора снощи не можа да видиш победата на Р. Мадрид.-изсмя се Найл, шегувайки се.

-Заспала съм.-каза тихичко тя и се опита да преглътне топлата кифла. Хари забеляза, че тя имитира хранене и й прошепна:

-Храни се!-тя кимна светкавично и се опита да яде, но уви не се получи. Изгубеният апетит се дължеше на сутрешната сцена предизвикана от Хари, който се държа ужасно грубо.

-Нахраних се, ще се кача горе! Извинете ме...-каза тя и зачака позволение от него и той кимна бавно.

Флора влезе в стаята и седна на бюрото, изваждайки бял лист и молив. Трябваше да мисли за друго, затова щеше да рисува. Сети се за сестра си и я очерта внимателно и красиво. Тя се съсредоточи до такава степен, че изрисува лицето на сестра си без да я гледа, а от спомените й за нея.

Mine (Bg fanfiction)Where stories live. Discover now