59. Just act or not so...

6.3K 299 19
                                    



Флора стоеше и гледаше движещите се лифтове, които се отдалечаваха и губеха в планината.

-Цвете?-тя се обърна към Хари и му се усмихна.

-Какво има, Хари?

-Ела с мен.-тя кимна и хвана подадената му ръка.

-Къде отиваме?-попита тя, гледайки наоколо.

-Ще се повозим на един от лифтовете.-каза той и тя спря.

-И така съм си добре...честна дума.-изсмя се нервно тя, а той се обърна и я погледна въпросително, повдигайки вежди.-О, Хари забрави ли как ме качи на самолета? Страх ме е от високото.- сподели тихо, а той обви ръце около нея.

-Цвете, но ти сама го искаш...видях те как гледаш лифтовете.-тя почервеня.-Хайде, ела!-тя кимна нервно и го последва...



Пред тях имаше малък брой хора, които чакаха да се качат на лифтовете. Скоро дойде и техния ред.

-Хари, ами сега?-попита го тя, треперейки и стискайки здраво ръката му. Той внимателно я взе на ръце и се качи бързо в кабинката като я постави да седне, но тя не го пусна и той я сложи да седне в скута му. Обви ръце около нея и прокара нос по врата й след като премахна шала и косата й от там. После я целуна.

-Цвете, успокой се!-прошепна той, а тя отвори очи и го погледна. За части от секундата я целуна по бузата и се отдръпна, за да я разсмее и успя. Стисна я силно в хватката си.-А сега се отпусни.-тя усети, че кабинката започна да се движи и веднага стисна очи, скривайки лице в гърдите му.

-Хари!-изписка тя и стисна якето му силно.-Дръж ме, моля те!-той усети треперещото й тяло и обви ръце около нея. Наведе глава и й прошепна:

-Цвете, държа те здраво, усещаш нали?-тя кимна с глава без да се отлепя или мърда от него.-Но проблемът е там, че искам да видиш Алпите отвисоко.-прошепна той и погали косата й.

-Н-не...в никак-къв случай...стига ми, че съм тук...ами ако това нещо се откачи и паднем?.- отказа отново тя, криейки се в него.

-Хайде! Ще ти хареса гледката...Няма такава опасност.-тя отказа.-И защо се качи? Да гледаш якето ми?

-Хари...извинявай! Просто...много ме е страх, но пък си и прав.-тя отпусна леко хватката си и вдигна глава като още повече се разтрепери. Тя погледна наоколо и когато погледна в страни видя върховете на планината и стисна тялото му отново.-О, Боже! Искам да сляза! Искам да сляза! Моля те, Хари! Кажи им да ни върнат, хайде! Моля те!-извика тя така сякаш изпадна в криза.

Mine (Bg fanfiction)On viuen les histories. Descobreix ara