52. Be happy Flora

5.5K 363 57
                                    


52.

-Заслужих си го!-прошепна Хари.

-Не, Хари не мисли така!

-Но е така, Тина! Съсипах цветето ми!...

-Виж..-започна Тина, но млъкна за момент, мислейки какво да му каже.-..Хари ти говорил ли си с нея..знаеш, като разговор насаме?-попита го тя, търкайки ръката си в гърба му, за да го успокои.

-Не..нито преди, нито след случилото се..никога не сме провеждали подобен разговор.

-Но защо?-попита го тя с повдигнати вежди.

-Не знам..може би, защото винаги започнеше ли да говори, аз я отрязвах.-сподели той след кратко мълчание.

-Защо бягаш от нея, Хари? Защо?-зададе въпрос веднага, за да не може да смени темата.

-Аз не бяг..не знам-въздъхна той и погледна надолу.-Просто не знам..имах чувството, че така се привързвам към нея, а аз не исках това. Защото направех ли го, рано или късно тя щеше да ме остави...-Тина изслуша отговора му, стискайки ръката му.-..но така или иначе го направих. Привързах се към нея, въпреки че я отбягвах, карах й се, крещях й, наказвах я, заплашвах я...тя не се отказа от мен. Цветето ми се държеше мило с мен въпреки всичките лоши неща, които й причиних. Тя се превърна в най-важния за мен човек. И мисълта, че ще я видя след сделките ми с наркодилърите, ме караше да върша всичко бързо и необмислено, дори пропуснах една среща, за да мога да се прибера по-бързо и да я видя, да ме погледне с невинния си поглед, да усетя малките й нежни ръце, които се опитват да ме избутат, да скрия глава в сгъвката на врата й, да се опияня от аромата й...когато тя ме напусна, не влизах в стаята си, спях по баровете или в колата, а на Коледа сутринта се събудих, подпрян на оградата на Флора с празни шишета около мен. Тя така ме заслепи, че дори не обърнах внимание на сделката със Стив. Бях му продал фалшива дрога и забравих, че той ще се усети и ще ми го върне..Глупакът отвлече малкото цветенце, което нямаше никаква вина за това, но поне си получи заслуженото задето я докосна.-тя го изгледа въпросително.-Убих го със собствените си ръце.-допълни той.

-Чакай малко...колко човека уби заради нея досега?

-Не искам да знаеш...не искам никой да знае, защото знам, че ще кажете на Флора и тя ще ме намрази още повече.-Тина кимна и го прегърна за пореден път.

Mine (Bg fanfiction)Место, где живут истории. Откройте их для себя