60.My innocent flower

5K 292 42
                                    

Ел и Флора се върнаха при момчетата на масата.

-За какво си говорите?-попита Ел, настанявайки се до Луи.

-Наши си работи.-отговори й той като се спогледа с Хари и започна да се смее. Ел извъртя очи и се засмя и точно тогава видя същото момче, което подаде шала на Флора, в една от крайните маси в ресторанта.

Момчето беше застанало, така че да е обърнат към масата на четиримата. Ел забеляза, че се е втренчил и проследи погледа му и очите й попаднаха на Флора. В същия момент тя погледна към нея и Ел й направи жест с главата и очите си.

Флора леко се обърна уж оглежда декора на ресторанта и засече погледа си със същото момче, което й се усмихна и се обърна към момичето до него.

Ел остана объркана от действията на момчето, но се успокои след като видя, че той си има гадже. Те отново се спогледаха с Флора.

-Какво правите?-обади се Хари, гледайки двете момичета подозрително.

-Общуваме чрез погледи или поне пробваме.-засмя се Ел, за да замаже лъжата й, но той не се хвана.

-Какво има?-попита той вече сериозно. Ел погледна към него и реши да му каже:

-Добре де, онова момче зад теб на крайната маса беше пред входа на тоалетната и когато го подминахме той повика Флора...

-Кой?-прекъсна я той, а Флора хвана ръката му.

-Успокой се! Нищо не е станало. Нека Ел ти обясни.-той кимна, гледайки лошо.

-Аз и тя се обърнахме като видяхме, че той държи шалчето и учтиво й го върна. Усъмних се в него, но после видях, че той си има гадже, което прегръща и сега вече ми е спокойно.-довърши тя, а Хари се обърна и видя въпросното момче, което бе обърнато към момичето си и се смееше с нея.

-Той беше просто учтив, Хари.-каза тихо Флора докато той огледа добре момчето и се обърна. Придърпа Флора до себе си и обви ръка около крехките й рамена, целувайки я по челото.

-Моя!-прошепна той тихо.

***

-Всичко беше невероятно! Толкова беше забавно и толкова романтично...бяхме си само с Луи.-Ел беше взела думата и сега всички нея слушаха как тя и Луи са си прекарали в Алпите.

Те току що се бяха върнали и сега всички бяха в хола на къщата.

-Имаше от всичко по-малко: снежни топки, ски, сняг, смях, радост и още много емоции.-Хари извъртя очи от досада.

Mine (Bg fanfiction)Where stories live. Discover now