53. Promise me, please!

6K 382 68
                                    


53.

 

-Ня-ма да те нараня...тъкмо излизах.-почти го каза Хари с пресипналия си глас, гледайки момичето без да спират сълзите му да се стичат по лицето му. Тя падна на колене до него, след което го прегърна колкото позволява силата й, през кръста.

-Не! Няма! Обещай ми, че няма да си тръгнеш...обещай ми, че няма да ме оставиш! Обещай ми, че няма да се предадеш на полицията!-каза тя, а той веднага обви ръцете си около нея, за да я усети, за да я почувства отново.

-Цвете мое...скъпа моя!-прошепна той срещу косата й. Усети отново онова чувство в гърдите си, след като усети, че наистина е тя. Флора се сгуши в него и той усети туптящото й сърце, вдиша аромата й, а когато тя погали гърба му- той усети нежните й ръце. Сякаш всичко това го събуди от дълбок сън. - Но не мога. Трябва да се предам.-каза после той.

-Няма! Аз няма да те пусна Хари...ще си остана така и няма да мръдна от теб.-из протестира тя, опитвайки се да го стисне по-силно.

-За твое добро е Флора. Причиних ти зло, което е непоправимо, затова трябва да те оставя докато не те съсипя.-тя отказа да приеме думите му.

-Ти беше пиян, не си искал да го направиш, а и сега знам, че и съжаляваш...Как можа да се опиташ да се самоубиеш?

-Ти беше в ужасно състояние, цвете. Не говореше, не чуваше, не се движеше...беше като статуя. Аз не мога да те гледам как страдаш заради моите действия...Затова е по-добре да изчезна от живота ти.

Гледна точка на Флора

Не можех да го гледам толкова тъжен. Само докато слушах измъчения му глас и докато гледах очите му, които бяха изпълнени със сълзи, без надежда в тях...о, не. Това не бе Хари, който познавам. Та той беше стигнал до самоубийство.. заради мен. Сълзите ми се увеличиха. Не можех повече да го гледам така.

Не, не, не. Боже, пази го!

Стиснах го по-силно с ръцете ми или поне аз си мислех, че е силно, но исках да го задържа. Дано ми прости за това, което ще му кажа.

-Няма да те пусна. И много съжалявам, че съм реагирала така, но си помислих, че не съм важна за теб, Хари. Страхувах се, че ще ме захвърлиш след като спа с мен, тъй като вече не съм ти потребна и затова спрях да функционирам. Не исках да чувствам когато ме захвърлиш, а когато се доближеше до мен аз се дърпах и виках, за да не чувам думите ти „махай се!"...Много съжалявам, Хари. Аз не мислех, че ще се стигне до това...просто се страхувах...Извинявай!-казах с пресипналия си глас докато държах здраво ръцете си около него.

Mine (Bg fanfiction)Where stories live. Discover now