66. Forgive me

5.1K 300 34
                                    


Хари паркира колата накриво от бързане пред къщата на Флора и веднага слезе, натискайки копчето върху ключа, за да се заключи. Прозорците от къщата светеха и той се успокои малко, че поне тя си е в къщата. Изтича до входната врата и почука, след което позвъня.

Флора се беше сгушила в дивана и четеше книга когато чу почукването, а след това и позвъняването. Погледна часовника над телевизора и си помисли, че е Фиона в този късен час. Изтича до вратата и тъкмо щеше да отвори когато чу гласа му.

-Флора, отвори ми!-сърцето й силно се разтуптя и я прикова на място.-Знам, че си тук, отвори ми, хайде цвете! Моля те, отвори! Барбара не е бременна, преструвала се е.-тя се изненада, след което лека усмивка се показа върху лицето й.

-Прости ми, Флора! Хайде, отвори, за да те видя отново! Направих много грешки, но моля те, прости ми!-каза измъчено той, облегнал се изцяло върху вратата, за да може да чуе нещо от вътре.

-Х-хари, моля те, върви си!-проговори тя и се отдръпна от вратата. Отиде в хола и изгаси осветлението както и навсякъде другаде където беше светнато само в коридора остави, за да може да се качи горе в стаята си без да се спъне някъде.

Гласът му толкова й липсваше. Тя почти се поддаде на думите му, но след това се осъзна. Искаше да отвори вратата и да му прости на минутата,но знаеше, че ако го направеше той щеше отново да я подмами с „милите" си думи, а тя не искаше да бъде лъгана и използвана както си мислеше тя.

Тя започна да изкачва стълбите когато чу отново дрезгавия му глас, който тя така обожаваше.

-Флора, няма да си тръгна докато не ми отвориш.-тя чу думите му и сведе поглед, качвайки се горе.

Хари леко се отдръпна от вратата, защото си помисли, че тя ще я отвори, но остана разочарован когато това не последва.

-Флора?-доближи се и почука отново, но нищо. –Флора, моля те!-настоя той, молейки й се, но тя отново не му отговори. Надеждата започна да го напуска и той се отдалечи от вратата. Огледа наоколо и видя, че прозорците от първия етаж не светят, а на втория светеше само един.

Излезе от двора й и отиде до уличната лампа отвън, облягайки се на нея, тъй като оттам имаше изглед към светещия прозорец.

Mine (Bg fanfiction)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα