33.Why?

4.2K 261 26
                                    

33.

След като се успокои Флора реши да почисти почти съсирената кръв от устната си. Сложи напоения памук по устната си, почиствайки я внимателно.

След като беше готова, тя почисти банята и излезе от там. Влезе в стаята и видя Хари обърнат с гръб към нея докато сменяше тениската си.

Флора седна на дивана и сви крака, прегръщайки ги.

-Извинявай!-каза Флора.

-За какво?-обърна се към нея той с вдигнати вежди и безизразно лице.

-За...вчера...-едвам прошепна тя, но той я чу.

-Пф...и защо? Ти си права! Искам те, само заради тялото ти! Радвам се, че не си мислиш, че ще се влюбя в теб.-Хари започна да се смее, а Флора замръзна.-А и спокойно, не си мисли, че съм те забравил. Много скоро ще бъдеш една от поредните ми.-намигна й той игриво. Флора пребледня и го погледна. Той беше отново с гръб към нея.

-Аз...-тя млъкна, а Хари се обърна към нея и тя видя безизразното му лице отново, което я накара да стисне наранената си устна.

-Какво ти?-каза той, променяйки гласа си на загрижен.

-Б-их иск-ала да пос-сетя с-сестра си.-заекна тя. Знаеше, че всеки момент ще се разплаче.

-И ме интересува защото...? Виж, върви където си поискаш, но да знаеш, че ще се нуждая от компания...така че по-добре да си тук когато я поискам иначе знаеш какво ги очаква близките ти, нали?-каза Хари и тя разбра точно какво има той под предвид „компания".

-За-ащо се държи-иш т-така?-попита го тя тихо.

-Нали!?-повтори се той на висок тон, игнорирайки въпроса й и я накара да подскочи. Флора кимна и започна да трепери.-Добро момиче!-той излезе от стаята, оставяйки я сама. Флора погледна през прозореца, за да не се разплаче, но уви сълзи започнаха да се стичат по лицето й.

Не можеше да приеме думите му, сякаш не бяха негови. Хари я искаше за забавление също като Барбара, а Флора имаше чувства към него, които все още не беше изяснила какви са, но знаеше, че не са безразлични.

Усети прорязваща болка в гърдите си и тя изстена, ридаейки. Не можеше да повярва какво се беше случило. Не можеше да повярва на думите му. Защо се беше променил към нея? Защо искаше тези неща от нея? Въпроси, на които тя не можеше да отговори...

Mine (Bg fanfiction)Место, где живут истории. Откройте их для себя