46. The devil

5.4K 319 23
                                    

46.

Елинор се качи на втория етаж, носейки поднос с храна. Влезе при Флора, която си беше в същата поза, в която я  беше оставила.

-Нося ти закуска, Флор.-постави подноса до нея и зачака да види дали Флора ще реагира по някакъв начин, но това не стана.-Добре...аз ще те нахраня тогава.- Елинор взе вилицита с малко късче от яйцата и я поднесе към Флора, която не отвори устата си.

Тя не помръдна и по време на къпане- не реагираше, не чуваше, не отразяваше нищо. Сякаш беше глуха, няма и парализирана.

-Хапни заради мен.-отново никакъв отговор.-Моля те!-Ел въздъхна и сълзи потекоха по лицето й.-Флора...не ме измъчвай...усмихни се, кажи нещо, но не мълчи...не бъди в такова състояние, моля те! Плаша се от това ти състояние.-проплака Ел, молейки й се, но Флора продължаваше да гледа стената безизразно, без дори да мигне.- Аз...ако ти потрябвам ела...аз ще те наблюдавам.-Ел се разплака и изтича до вратата, излизайки бързо.

Стресът, който получи я съсипа. Флора се беше превърнала в най-добрата й приятелка и сега Ел страдаше много, тъй като не можеше да я познае. Лъчезарната и добронамерена Флора я нямаше сякаш беше останало само тялото й в стаята...






Елинор я провери три пъти след като напусна стаята, като на втория път я постави да легне, а на третия видя, че не е заспала, а закуската не беше покътната изобщо. Ел взе подноса с вече изстиналата закуска и напусна стаята й отново...




***

Минаха два часа откакто Ел последно беше влизала при Флора.

Къщата беше тиха сякаш беше празна. Всички спяха, бяха изморени от снощното парти в дискотеката, с махмурлук и недостиг на сън, тъй като се бяха прибрали след полунощ. Липсваше само Хари.



Елинор чу отваряне на врата и скочи от дивана. Тя беше на тръни от както видя Флора сутринта и си помисли, че може би тя е отворила вратата.

Тъкмо щеше да се качи нагоре когато чу шум зад себе си. Обърна се и видя човека когото мрази с подпухнали, червени очи и помръкнала физиономия.

Mine (Bg fanfiction)Место, где живут истории. Откройте их для себя