76. "Friend"

2.1K 142 24
                                    


-Какво правиш, Ха-ари?- прошепна много тихо Флора и Хари отхлаби хватката си около ръцете й, и тя се отскубна напълно и без да се бави напусна стаята.

-Флора...-започна той, но нея вече я нямаше в стаята. Загледа се в затворената врата и хвана косата си с двете си ръце.-Мамка му...какво правя.-осъзна се и тръгна към вратата и спря. Щеше да изчака малко преди да отиде при нея и Тери. Познаваше я доста добре и знаеше, че тя е при малкия. Защо, по дяволите, Флора беше толкова мила и толкова грижовна към това детенце? Не си го побираше в ума.

-Отново я изплаших, по дяволите!-започна да обикаля в кръг, мислейки какво да прави. Не искаше да губи по никакъв начин момичето си. Тръгна към вратата и този път излезе, но вместо да отиде при Флора той слезе по стъпалата. Излезе навън и изкара кутията с цигари и запалката от предния джоб на джинсите си. Трябваше да пуши иначе щеше да експлодира.

***

Тери стоеше мирно на леглото, пазейки пълна тишина, тъй като милата според него Флора, беше заспала, докато му разказваше приказка. Не искаше да я събужда, въпреки че искаше да си поиграят. Тя единствена не го плашеше и то се чувстваше защитено край нея.

В стаята влезе Хари и Тери се доближи по-близо до спящото момиче. Хари дори не го отрази, очите му бяха впити във Флора. Хари отиде към нея и Тери сложи ръчичка върху стомаха й в опит да я предпази. Хари забеляза ръчичката и очите му се присвиха.Флора беше само негова! Тери забеляза промяната във физиономията му и се изплаши, но пък искаше да предпази Флора. Трябваше да бъде смел заради нея.

-Не я наранявай, тя е мила.-прошепна много тихо Тери, гледайки Хари с изплашен поглед. Хари го погледна и като чу думите му омекна.

-Никога!-прошепна той.-Тя е моето спасение...моят ангел.

-И моят!-Хари отново го стрелна с поглед при думите му. Осъзна, че малкият мисли като него, тъй като и малкото се опитваше да я предпази.

-Малкият, тя е моя!-Тери го погледна въпросително.

-Как е твоя? От къде си сигурен? Тя знае ли?-Хари седна в края на леглото и се обърна към него.

-Много въпроси задаваш, ще събудиш Флора.-Хари стана отново и леко се наведе, внимателно хвана спящото момиче, за да не я събуди.

Mine (Bg fanfiction)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα