37. He doesn't deserve

4.7K 332 20
                                    

37.


Флора седна на чина и скри лице в ръцете си. Мразеше се когато разочароваше хората, въпреки че го направи с цел да не нарани Питър.

#

Питър не се появи до последно в училище и Флора напусна със сведена глава.

По пътя размишляваше по думите, които беше казала на Питър.
Тя наистина беше влюбена в Хари. Разбра го по това, че мислеше постоянно за него и по това колко много й липсваше макар грубото му отношение към нея. Тя осъзнаваше, че не можеше да му противоречи, не можеше да противоречи на чувствата си. Щом чуеше гласа му сърцето й се разтуптяваше така сякаш до сега не бе туптяло никога. Щом видеше зелените му очи, които я хипнотизираха, тя се отдаваше напълно на инструкциите, които зеленото в тях й диктуваше без да се нуждае от думи. Щом я докоснеше тя трепереше, не от страх, а от усещането, което й създаваше. Усещане, което я изгаряше, което забавяше дишането й, което я караше да забрави какъв е всъщност. Сякаш Хари беше жизнено-необходим за нея.

Тя се прибра замръзнала в къщата от студа навън. Наближаваха празниците, а тя не се радваше, не се вълнуваше както преди. Искаше само да види Хари и да се увери, че е добре.

Качи се в стаята и отиде до парното, за да стопли тялото си.

След половин час тя си облече тъмно червения пуловер достигащ до половината на бедрото й и черен клин, за да й бъде топло и удобно, хвана косата си на опашка и обу къси, топли и удобни боти. Седна на бюрото и започна да учи. За храна отново беше забравила.

#

Ученето не мина добре- тя не можеше да се концентрира изобщо и реши да слезе долу, за да попита някого за Хари.

Както очакваше момчетата, Пери и Ел бяха в хола.

-Здравейте!-поздрави ги тя и седна до Ел тихо.

-Флора как си?-попита я Ел, а Флора направи знак, че е добре и Ел въздъхна.-Знаеш ли...ъм Хари е тук.-при думите Флора уголеми зениците си.

-Н-наистина ли?-попита Флора и лека усмивка се показа на лицето й.

-Да, Флор...горе в кабинета е..и между другото много харесвам пуловера ти.-Флора кимна усмихнато.

-Благодаря, ще кажа на сестра си.-Ел се усмихна, а Флора прошепна: „Идвам след малко!" и се качи нагоре.

Mine (Bg fanfiction)Место, где живут истории. Откройте их для себя