13.bölüm --Sinema

3.1K 142 11
                                    

Buğra'yı öldürecektim. Buna kesin olarak karar vermem lazımdı. Eve gidince, odamda internetten en temiz yoldan biri nasıl öldürülür araştırma yapacağımı aklımın bir köşesine not aldım.

Ama üzülerek söylüyorum ki konumuz bu değil. Şuan utanç noktasında bir rekor kırmak üzereydim. Buğra'nın annesi tarafından çok çok yanlış bir konumda basılmıştık. Ve Buğra sadece omuz silkmişti. Annesinin önünde omuz silkmişti.!

Yutkundum.  Başımı kaldırınca annesinin ikimizi incelediğini gördüm. Harika cidden.

"B-ben g gitssem iyi o olur ."

Selda hanım yani -Buğra'nın annesi- Bana bakmadan başını salladı.  Şuan gözleri kısılmış bir şekilde ultra yakışıklı ve ayaklı nutella olarak nitelendirilen oğluna bakıyordu. Benimde bakışlarım göz ucuyla ona kayınca telefonumun ekranına baktığını görünce başımdan kaynar sular döküldü. 

Sen o kadar uğraş, çabala, rezil bir şekilde yakalan, Peki sonuç?  Kaybet! 

Onu umursamadan çantama yöneldim. Annesinin önünde onun boğazına tırnaklarımı geçirmek istemiyordum. Ah  pekala istiyordum ama bu gün annesi gözünde yeterince düşmüştüm.

Masadaki kitaplarımı çantama tıkıp onun elindeki kalemimi hırsla çektim. Herşeyimi toparladığıma kanaat getirince Buğra'nın annesinin sesiyle ona döndüm.

"Mina'cim akşam yemeğine kalsaydın canım. "

teyzecim sanada kocaman bir 'oha! ' yani. Oğlunun kucağında yakalandım hani?  Üstelik babam bunu duyarsa ilk önce Buğra'yı gelir keser sonrada beni çeşitli işkencelere maruz bırakır. sonra da ruhuma el fatiha.

Gözlerimi kaçırdım. İçimdeki ses coşmuştu yine. Onu kes sesini diyerek azarladım.

"Ben arkadaşımla buluşacağım zaten. Teşekkürler yinede. " Annesi sanki hiç bişey olmamış gibi gülümsedi. Kadın, şokunu baya erken atmıştı üstünden. Bende biraz yüzsüzlük yapıp Buğra'dan öğrenemediğim adresi ona soruyum bari.

"Şey buranın adresini alabilir miyim? "

"Gerek yok "

Bu ses Tabiki de bu kadından değil hemen yanımda yayılarak oturan Buğra'dan gelmişti. Annesinin kaşları yine bir yay gibi kalktı.

"Lütfen siz söyleyin. Arkadaşım beni buradan  alacakta. "

"Tabiki tatlı-"

"Anne gerek yok dedim sana. Ben bırakırım. " İsteyince bir insanın sesi bu kadar mi soğuk çıkar. Görende önemli bişey zanneder. Altı üstü bir adres ölür müsün domuz?

Annesi bize biraz daha bakarsa utançtan ve kırmızılıktan alev alacaktım. Tamamıyle bir yanlış anlama diye bağırmak İstesemde neyini açıklayabilirdim ki? 

Oğlumun kucağında hobi olsun diye mi takılıyorsun yavrum? iç sesim Buğra'nın annesinin taklidini yaparken kadın benim mahcup olduğumu anlayıp odadan çıktı. Allahim sana şükürler olsun.

Odanın kapısı kapanınca resmen Buğra'ya tısladım. "Ver lan şu telefonu." Telefonumu elime aldım ama sinirim geçti mi?  Tabiki hayır.

"Özel hayatın gizliliği diye bir hak var. Hani lugatında geçmiyorsa ekle. "

Bana kollarını göğsünde birleştirmiş tek kaşını kaldırarak bakıyordu. "Ata kim? "

E yuh. Ben bu kadar şey söylüyorum öküz arabasının cevabına bakın. Tamam tamam sakinim. Mapusa girmek için çok gençtim.

AŞK MI BU?Donde viven las historias. Descúbrelo ahora