13. Slaap lekker

51 5 1
                                    

Pov Amber
Dagmar belt aan en ik trek glimlachend de deur open. Hij heeft een kleine zak mee met spulletjes. Het is al laat en we besluiten om pizza te bestellen. 

'Welke wil je?' Vraagt Dagmar.

 'De meatlover  en vergeet de lookbroodjes niet!' Roep ik vanuit mijn kamer. Ik trek mijn training en hoodie aan en doe mijn haar in een losse dot. Ik huppel de trap af en maak een mooie entrée op mijn sokken. Ik glijd door de woonkamer en Dagmar lacht.

 'De pizza komt over een halfuurtje,' lacht hij. Ik grinnik en spring in de zetel. 

'Wat moeten we morgen allemaal doen voor het kersfeest?' Vraagt hij. 

'Wel, de gevulde kalkoen is besteld. We moeten appelmoes maken, bessensap, kroketjes, puree en tomatensalade. Het dessert ook nog. De hapjes zijn enkel chips en bladerdeeghapjes, nootjes, olijven en al die dingen,' leg ik uit. Dagmar gaat door zijn warrige donkere haren. 

'Met andere woorden: heel veel werk,' lacht hij. Ik grinnik.

 'Mama heeft alle instructies gemaild én ze zei dat we gewoon erop moesten letten niemand te vergiftigen,' vertel ik. We lachen beide.  


-


'Favoriete film, go!' 

''Love, Rosie', heb je die al gezien?' 

Ik schud mijn hoofd en hij trekt een geschokt gezicht, waardoor ik moet lachen. Hij grijpt naar het laatste lookbroodje en scheurt hem in twee. 

'Favoriete zangeres, go!' Dagmar geeft me het grootste stuk van het broodje en ik moet erom glimlachen. Hoe lief. 

'Billie Eilish, sowieso,' antwoord ik hem. Hij knikt instemmend en kauwt op zijn deel van het broodje. 

'Ik zit zo vol,' zucht hij met een hand op zijn buik. Ik moet erom grinniken, maar knik instemmend. 

Ik geeuw luid en Dagmar grinnikt. Ik moet ook lachen, maar nu is hij de gene die geeuwt. 

'Slapen?' Vragen we gelijk. We lachen en staan op uit de zetel. Ik zet de tv uit en sjok achter hem naar boven. Ik zucht als we in de badkamer staan.

 'Ik ben vergeten een bed op te maken,' zeg ik. Hij grinnikt.

 'Dan slaap ik toch gewoon bij jou,' zegt hij. Ik kijk hem aan via de spiegel terwijl ik bijna stik in mijn tandpasta en hij grijnst naar me. Ik voel mijn wangen rood worden en hij knipoogt. 

We poetsen onze tanden verder en hij gaat naar de wc, als ik mijn pyjama aantrek. Wat doet deze jongen toch met me? 


Pov Dagmar
Ik trek mijn training terug op en was mijn handen. Ik weet niet wat ik kreeg, maar opeens had ik zelfvertrouwen en suggereerde dat we in hetzelfde bed zouden slapen.

  Ik doe het licht uit, sluit de deur en loop naar Ambers kamer. Het is best wel grappig hoe ze bloosde net. Ik dacht eerst dat ze me in haar ouders hun bed liet slapen, maar ze maakte er geen probleem van. Ze heeft toch een kingsize bed.

 Ik klop op de deur en ze maakt een instemmend geluidje. Ik open de deur en scan de kamer. Ze zit in haar leeshoekje met een oversized shirt dat haar lichaam bedekt. Ze heeft een soort cocon die aan het plafond hangt, in de rechterhoek van haar kamer naast haar boekenkast, waarin allerlei zelfgemaakte kussentjes liggen en een schapenvachtdekentje. Ze zit op haar gsm wat te scrollen en kijkt op. Haar ogen glinsteren. 

'Hey,' glimlacht ze. Een warm gevoel bekruipt me en ik glimlach zonder het door te hebben terug. Ze geeuwt. 

'Ik ga liggen,' mompelt ze en ze springt uit de cocon. Het bengelt even. Ze loopt naar de andere kant van de kamer en trapt haar witte pantoffels uit. Ze slaat haar opgemaakte lakens open en gaat erin liggen. Ik loop wat ongemakkelijk naar de andere kant van het bed. Ze verlegt haar kussens, totdat ze goed ligt en dan pas trekt ze de lakens een deel over zich heen. Ik kruip naast haar, maar laat nog genoeg ruimte tussen. 

We praten nog even over morgen, gisteren, vandaag, school en wat random onderwerpen. Daarna knippen we het licht uit, beide uitgeput. Mijn buik maakt tuimelingen wanneer het besef doordringt dat ik in één bed lig met Amber. 


-


Ik voel iets koud langs mijn been gaan en knipper vermoeid met mijn ogen. Ik zie enkel duisternis en draai mijn hoofd. De klok op het nachttafeltje beweert dat het al twee uur 's nachts is. Dan voel ik iets tegen me aan bewegen. Iets warms. Ik glimlach en sluit mijn ogen. Het kleine lichaam van Amber ligt tegen me aangedrukt. Het voelt goed. 

Haar voeten zijn rond mijn been gewikkeld. Ze zijn koud. Haar rug ligt tegen mijn buik en mijn linkerarm ligt over haar zij geslagen. Ik voel haar regelmatige ademhaling en glimlach breder. Ik kan me niet herinneren dat we zo zijn gaan slapen. Ik schrik van haar plotse beweging. Ze draait zich op haar rug, waardoor ik haar moet loslaten. Mijn lichaam is al snel kouder en voelt leeg aan. Nog geen drie seconden later draait ze zich op haar andere zij, met haar gezicht naar mij en kruipt nog dichter. Ze legt haar hoofd onbewust tegen mijn schouder.

 Ik sla mijn armen steviger om haar heen en ze legt haar hoofd in mijn nekholte. Haar haren ruiken naar haar shampoo. Ik adem diep in en uit. Nu kan ik wel slapen...


-


Ik word wakker van een zacht getjilp. Ik knipper met mijn ogen en kijk naar de kamer waarin ik lig. Ambers kamer. Ik voel Ambers lichaam tegen me aan, wat verdomd goed voelt. Ik wil hier niet weg. Ik kijk naar haar gezicht. 

Haar bruine lokken liggen verspreid over mijn borstkas en over het laken. Tussen haar lippen is een kleine opening. Het ziet er schattig uit. Ik neem voorzichtig een lokje golvend haar en wikkel het om mijn vinger. Ik speel er wat mee en bekijk terwijl haar gezicht nog wat. Ik kan haar sproetjes zien. Haar kleine, oranje, bijna onzichtbare sproetjes. Dit is één van de weinige keren dat ik het zie. Bij onze dans bij de fonteintjes zag ik het ook. Er betreedt een fijn gevoel mijn maag. Ik frons. Dit komt steeds voor als ik denk aan onze dans. Hoe ze me aankeek op het eind, hoe haar ademhaling niet te kalmeren was, hoe mooi ze eruit zag, die klik in haar schitterende ogen, haar lippen... 

Ik laat het lokje vallen en neem een nieuwe. Amber haalt dieper in. Ze wordt wakker. Ik zie haar ogen openen, terug sluiten en even knipperen. Ik grijns. Ze haalt haar hand van mijn buik en duwt zich recht. 'Goedemorgen,' glimlach ik. Ze mompelt iets en grinnikt dan. Ik laat haar haar los. Ze fronst en legt zich terug op mijn borstkas. Ik grijns weer.

 'Doe verder,' fluistert ze met een krakerige stem.

 'Wat?' Lach ik. 

'Mijn haar,' mompelt ze slaperig tegen mijn huid aan. Ik grinnik en neem terug een lokje haar. Ik voel haar glimlachen tegen mijn borst. Ik draai het een paar keer om mijn vingers en voel haar terug regelmatig ademen. Ze kalmeert er blijkbaar van. Ze kantelt haar hoofd en ik voel haar zachte lippen tegen mijn huid. Een tinteling loopt over mijn rug en brandt op de plek waar haar lippen contact maken met mijn huid. 

Ze doet echt dingen met me die niemand anders kan...

Ik laat mijn hand nu door haar haren gaan en voel haar ademhaling over mijn huid strelen. Ik masseer zachtjes haar hoofd en ze mompelt iets zacht. Ik glimlach en richt mijn ogen op haar gezicht dat tussen het kussen en mijn arm gedrukt zit.

Ze is prachtig. 


In hun ogenWhere stories live. Discover now