21. Nieuwe choreo

59 4 3
                                    

Pov Amber
Ik strijk een lokje lichtbruin haar achter mijn rechteroog en focus me weer op het scherm. De man en vrouw dansen alsof hun leven er vanaf hangt. Ze lijken écht verliefd. Het meisje loopt weg, de man doet enkele spectaculaire moves en het meisje komt weer in beeld. Ze springt in zijn armen en in een vloeiende beweging brengt de man haar tot op zijn schouder. Dagmar stopt de video. 

'Deze moeten we erin doen,' zegt hij vastberaden. Ik kijk naar het scherm en dan weer naar hem. 'Gaat het wel lukken?'

 Hij knikt. 'Met mijn spieren zal het-'

 Ik sla zacht op zijn arm en hij grinnikt. 

'Eten!' Roept mama. Ik spring enthousiast uit bed en trippel op en neer. Dagmar grijnst en stapt rustig uit bed. 

'Eten, eten, eten!' Roep ik blij. Hij grijnst breder en komt op me af stappen. Ik sta stil en frons. Hij knipoogt en tilt me op. Ik slaak een gil en hij legt me over zijn schouder.

 'Dagmar!' Krijs ik. Hij lacht. 

'Kwestie van oefening!' grinnikt hij. Mij vasthoudend met een arm loopt hij de trap af. Beneden zet hij me voorzichtig neer en grijnst.

 'Je bent zo klein,' lacht hij. Ik kijk hem aan met een pruillipje. Hij glimlacht en drukt kus op mijn voorhoofd. Een licht blosje komt tevoorschijn op mijn wangen. 


Pov Dagmar
Na het middageten kijken we de video uit en zitten wat te klooien op internet.

 'Wat vind je van Jelle en Ana?' Vraagt Amber. Ik draai mijn hoofd en frons. 'Wat bedoel je?' 

Ze legt haar gsm neer. 'Heb je nog nooit gezien hoe ze naar elkaar kijken?'

 Ik denk na. Soms wisselen ze wel wat vreemde blikken uit...

 'Nu je het zegt. Ze zouden wel echt heel leuk zijn samen,' glimlach ik. Ze knikt. 

'Vind ik dus ook,' fluistert ze. 'Wat wil je doen?' Vraagt ze en zet zich in kleermakerszit op bed. 

Ik doe hetzelfde en als ik mijn mond wil opendoen, klopt iemand op de deur.

 'Ja?' Vraagt Amber. Haar moeder komt binnen met een grote bak popcorn en twee cola's. 

'Hello,' zegt ze en zet alles neer op Ambers nachtkastje. 'Dankje mama,' glimlacht ze.

 Haar moeder drukt een kus op haar slaap en loopt de kamer uit. Amber neemt de bak en zet ze tussen ons in. Daarna pakt ze de glazen en geeft er eentje aan mij. Ik glimlach. 

'Wat dacht je van om de beurt vragen stellen?' Stelt ze voor en gooit een stukje popcorn in de lucht om hem daarna mooi op te vangen met haar mond.

 'Perfect,' stem ik in en neem ook wat popcorn. Het lijkt wel alsof ze Ana en Jelle al vergeten is.

'Oké... Dagmar: welk muziekinstrument vind je het leukst om te bespelen?' 

Ik denk na terwijl ik een slok cola neem. 'Gitaar is toch mijn favoriet, denk ik,' besluit ik dan. 

'Nu mijn vraag: wil je met mij naar de film?' 

Amber kijkt naar me op en glimlacht. Een blosje verschijnt op haar met sproetjes bedekte wangen. Ze knikt met een brede lach en twinkeling in haar hemelblauwe ogen. 

'Heel graag zelfs,' zegt ze stil en kauwt verder op haar popcorn. Een hele last valt van mijn schouders. Ik weet niet waarvan ik opeens de durf heb gehaald, maar ik heb haar eindelijk uitgevraagd. Misschien hebben de jongens gelijk en zijn we wel verliefd op elkaar. 

-

We dansen al uren. Ik ben de tel kwijt. Het enige wat me op dit moment kan boeien is de choreo en het meisje waarmee ik dans.

Amber is even de draad kwijt en ik besluit haar te helpen door de muziek even stop te zetten. Ze kijkt me schuldig aan, maar ik wuif het weg. 'Dan doe jij dit,' zeg ik en maak de beweging die ik in gedachte had. Ze knikt en doet me na. We geven een high five

'We gaan hier veel punten scoren,' lacht ze. Ik grinnik. We doen verder met de choreo en als het nummer stopt, laat ik mezelf uitgeput op de grond vallen. Amber lacht en komt naast me liggen met een zucht. Ik kijk haar aan en zie dat haar voorhoofd dat een klein beetje bezweet is. Ze ademt hevig en heeft haar ogen gesloten. Ik bekijk haar gezicht aandachtig. 

Haar lichtroze wangen zijn bedekt met hele kleine oranje sproetjes. Je ziet ze bijna niet als je met haar praat, alleen als je erop focust. Haar lange zwarte wimpers maken een perfect boogje aan haar bovenste oogleden. Haar dunne neus maakt meisjes jaloers. 

 Mijn blik dwaalt af naar haar lippen. Ze passen perfect op elkaar en ze heeft een uitgesproken cupidoboog. Ze heeft volle, roodroze lippen. Ik kan het niet laten en ik denk aan ons momentje op Kerst. We hadden bijna gezoend... Ik probeer de gedachte tegen te houden, maar ik denk het toch: hoe zou het voelen om te kussen met haar? Ik wed dat het fantastisch moet zijn. 

Ik stel me voor hoe haar lippen zouden voelen op de mijne. Ik wed dat ze super zacht zijn. Mijn gedachte wordt onderbroken door een zacht zuchtje en ik kijk in haar ogen, die ze net opent. Haar pikzwarte pupil verkleint een beetje en haar helderblauwe ogen stralen. Ze glimlacht naar me en haar ogen schitteren van geluk. Ze is pure perfectie... 


'Je staart,' merkt ze op. Ik glimlach ongemakkelijk, maar wendt mijn blik niet af. 

'Hey.. Net waren je ogen nog groen: nu donkerblauw,' zegt ze. Ik grinnik. Ze blijft mijn blik vasthouden. 


Pov Amber
Zijn ogen zijn zo fascinerend... Ik heb het al een paar keer gezien, de kleurverandering, maar het blijft bizar. Ik kijk naar zijn haren, zijn donkere, golvende haren. Ze zijn nu zwart, maar zijn donkerbruin als er zon op schijnt. Zijn kapsel staat altijd warrig, maar het maakt hem leuk. Er valt een pluk haar uit zijn kruin en belandt tussen zijn wenkbrauwen. Ik glimlach en strijk het terug. Er verschijnt een lichtrode kleur op zijn wangen. 

Ik grinnik. 'Bloos je nu?'

 Hij glimlacht enkel. We kijken in elkaars ogen. Ze lijken wel een verhaal te vertellen, alsof ze me iets willen zeggen. Ik doe mijn mond open om iets te zeggen, maar ik schrik van mijn kamerdeur die openvliegt. Mijn vader staat in de deuropening en fronst. 

'Waarom liggen jullie nu op de grond?' Vraagt hij. Dagmar en ik kijken elkaar kort aan en dan terug onze vader. 

'Uitgeput van het dansen,' vertel ik. Papa lacht kort en leunt tegen de deurpost. 

'Mama vroeg of je vanavond ook bleef eten,' zegt hij. Dagmar komt recht en kijkt me aan. Ik knik.

 'Gezellig,' glimlacht hij naar mijn vader. Papa knikt en loopt terug de gang in. Amber springt op en huppelt naar de badkamer. Ik klauter omhoog en volg haar. Ze maakt een washandje nat en drukt het kort tegen haar gezicht. Ik volg elke beweging die ze maakt. Ze haalt haar rekker uit d'r haren en gaat er eens door. Ze schudt haar hoofd en alle haren vallen op zijn plek.

 Ik neem het washandje en maak mijn gezicht ook nat. Het voelt echt goed: het koude water op mijn verhitte wangen en voorhoofd. In mijn ooghoek bekijk ik het meisje naast me nog eens. Haar blauwe kroptop laat haar ogen nog beter uitkomen en haar grijze legging spant erg om haar benen.

 Ze ziet er verdomd goed uit.


In hun ogenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu