29. Bizarre droom

51 4 5
                                    

Pov Amber
Er klinkt gelach en ik ga naar de kamer vanwaar het komt. Ik duw de deur open en sta op het schoolplein. Ik draai me om en zie Cameron met Dagmar ruziën. Dagmar geeft hem een klap en hij valt op de grond. Dan sta ik op de dansvloer. De lerares kijkt me doordringend aan en plots voel ik een hand op mijn billen. Ik draai me om en kijk in de donkergroene ogen van Dagmar. Hij neemt mijn kaak vast en ik sta nu op het schoolplein. Ik herleef mijn eerste ontmoeting met Cameron. Zijn hand ligt op mijn kaak en met het ander zit hij op zijn gsm. Ik kijk op het scherm en zie mezelf dansen met Dagmar. Dan lig ik op mijn bed met Dagmar boven me. Zijn ogen twinkelen. Ik kijk kort naar zijn lippen en hij drukt meteen zijn mond op de mijne. Mijn hart gaat als een gek tekeer en mijn lichaam tintelt. Ik kus hem terug en hij bijt in mijn onderlip. Ik voel een klap tegen mijn kaak en kijk op. Grijze, kille ogen kijken me aan. 


Ik schiet wakker en haal diep in. 'What the...' Mompel ik moe. Ik kijk op de klok: half zeven. Ik zucht en klim uit bed. Ik loop compleet verward richting mijn kleerkast en schrik me rot als mijn gsm in mijn handen begint te trillen. 

Ik kijk op het scherm en zucht diep wanneer ik zie dat het een melding van school is.


-


'Amber!' Roept Ana en ze zwaait. Ik glimlach door haar enthousiasme en wandel naar haar toe. Ze springt van het bankje en omhelst me. 'Alles goed?' Vraagt ze als ze mij loslaat. Ik knik. 

'Je ziet er niet heel goed uit, je lijkt in de war,' zegt ze. Ik schud mijn hoofd - de belediging negerend -  en geef Hannes en Sem een kus op hun wang. 

'Goeiemorgen,' mompelt Sem vriendelijk. Ik glimlach en ga naast Ana zitten. Dagmar komt uit de fietsenstalling gelopen en we kijken elkaar aan. Hij stopt met wandelen. Beelden van mijn droom schieten voor mijn ogen. Ik glimlach kort naar hem en hij loopt meer naar ons toe. 

Hij geeft een zacht kusje op mijn wang en doet hetzelfde bij Ana. 

'Je lijkt ook zo in de war... Is er iets gebeurd?' Merkt Hannes op. 

Dagmar geeft Sem nog een box en kijkt dan naar Hannes. 'Nee,' zegt hij kort. 

'Hey,' hoor ik een hese stem achter me. Ik kijk in het knappe gezicht van Cameron Collins. 'Goedemorgen,' glimlach ik. Ana kijkt dromerig naar hem. 

'Ik zag die gast daar jou een kus geven. Moet ik iets weten?' Grijnst hij. Ik kijk naar Dagmar en hij kijkt kwaad naar Cameron. 

'Gewoon een begroeting,' vertel ik. Cameron glimlacht en maakt een aah geluidje. 

'En waarom krijg ik nooit zo'n begroeting?' Grijnst hij. Kort kijkt hij naar Dagmar en Ana, maar snel terug naar mij.

 'Ah zo! Jij wilt elke ochtend en avond een kus op je wang van mij?' Vraag ik plagerig. Hij grinnikt.

 'Wang... Je mag zelf kiezen waar,' knipoogt hij. Ik schud lachend mijn hoofd. 

'Keep dreaming,' lach ik en spring van de bank. Ik neem mijn rugzak en wil weglopen, maar hij neemt mijn pols vast en trekt me terug.

 'Asjeblief?' Smeekt hij. Ik kijk in zijn intimiderende ogen, maar er zitten kleine pretlichtjes in.

 Ik rol mijn ogen en ga op mijn tippen staan om een snel kusje op zijn kaak te drukken. 

'This is a one time thing,' waarschuw ik hem en dan levert me een knipoog op.


Pov Dagmar
Ze flirten met elkaar... Wat ziet ze in die gast? Ana kijkt dromerig toe hoe Cameron wegloopt.

 'Hij is net een god,' zucht ze. Ik blaas en neem mijn spullen. 

'De les begint zo,' brom ik en loop naar binnen. 

'Jaloers!' Roept Hannes nog. Ik steek zonder om te draaien mijn middenvinger op en ik hoor hem lachen.


Ik plof neer op een stoel in de les Frans. De docente zit aan haar bureau te verbeteren en buiten een ander meisje is de klas leeg. Ik pak mijn spullen en schrik op als de stoel naast me naar achteren wordt geschoven. 

'Ga je nu vertellen wat er is?' Vraagt Vincent en hij neemt ook zijn spullen klaar. Ik zucht luid en ga hangen in mijn stoel. 

'Die Cameron werkt op mijn systeem. Hij komt opeens uit het niets, geeft Amber koosnaampjes en hij flirt met haar. Ze geven elkaar al kussen als groet!' 

Vincent kijkt me aan, emotieloos.

 'Je weet toch dat al de dingen die je net hebt opgenoemd, jij ook doet bij haar?' Hij heeft gelijk. 'Ik zeg toch ook "kleintje" tegen haar en kus haar wang elke ochtend en avond? Werk ik daardoor ook op je systeem?' 

Ik schud hevig mijn hoofd.

 'Jij flirt niet met haar... En je bent geen achttien. Hij is al volwassen! Echte pedo, waarom houdt hij zich bezig met Amber?'

 Vincent lacht kort, maar stopt nadat ik hem een dodelijke blik schenk. 

'Hij is wel oud... Wees blij dat ze nog niet bij elkaar thuis gaan,' zegt hij. Ik blaas. 

'Dat doe je toch enkel met je vriendin?' Mopper ik. Vincent kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan. We kijken naar elkaar. 

'Oh,' zeg ik, realiserend dat ik alle opgenoemde dingen met Amber doe. 

Hij knikt triomfantelijk. 

God, ze heeft al in mijn armen geslapen en heeft mijn hoodie aangehad.

 'Nu begrijp ik waarom mensen denken dat we een stel zijn,' fluister ik. Vincent knikt uitbundig. De klas stroomt vol en de les begint, maar ik kan me niet concentreren. Ik kan enkel aan Amber en die achttienjarige gast denken. Ook mijn blik glijdt om de paar minuten naar buiten. Ik haat het om te zeggen: maar hij ziet er echt goed uit. Maar er hangt iets raars om hem heen. Niet omdat ik hem niet mag, maar hij is raar. Het is vreemd dat hij niet met de actrices omgaat vol make-up en blond haar van zijn eigen leeftijd. Ik kan wel zeggen dat hij smaak heeft... Heel goede smaak, in meisjes toch.

Ik moet me echt snel beter concentreren. Frans is niet echt mijn beste vak.



In hun ogenWhere stories live. Discover now