FİNAL

1.9K 72 48
                                    

3 yıl sonra/ Kader'in evi

Ada : teyze yine okusana...

Meral : ay canısı, her sene okuyo zaten... ezberlemedin mi hala?

Cemre : Meral, yapma. Tekrar okusun...

Kader : tamam.... okuyorum. Başlıyorum.
Kızlar, kardeşlerim....
Bu mektubu bulduysanız demek ki beni çoktan kaybetmişsiniz. Baştan söylüyorum, arkadamdan mıy mıy mıy ağlayıp zırlamayın. Ben bunu bilerek yaptım. Artık dayanamıyordum, olmuyordu... bu evde sevgilinin sesi olmadan olmuyordu. Onun haksız yere hapse girmesi, sonra da bir anda boşu boşuna ölmesi, Ada... gherşey o kadar üstüme üstüme geliyordu ki, yapamıyordum, noolur anlayın beni.
Tek üzüldüğüm nokta, kızım. Ada... onu öyle çok seviyorum ki. Ama şu hallerimden dolayı ona da zarar veriyorum. Tüm gün evde oturuyor bende. Sürekli açıklama istiyor, sorular soruyor, yapamıyorum. Çocuk işte, eğlenmek istiyor, istediği hiçbirşeyi veremiyorum ona. Şimdi diceksiniz, zaten babasız kaldı, bi de annesiz mi kalsın diye... böyle bi annesi olacağına hiç olmasın daha iyi zaten. Benim sonum da ya deliler hastanesi olacaktı ya da.... ben biliyorum ki sizler ona benden çok daha iyi bakarsınız. Noolur bakın demiyorum, çünkü illa ki ona sahip çıkacağınızı biliyorum, içim çok rahat. Gerçekten...
Hepinize tek tek birşey yazmaya kalkarsam muhtemelen bu mektup asla bitmeyecek. Ama yine de kısa kısa söyleyeceğimi söyleyeyim.
Kader... kız Kader, bak aramızdaki en sulu göz sensin. Sana baştan söylüyorum sakın ağlama. Bak ben mutlu olucam kızım, valla...evet yurttayken böyle hayal etmemiştik, ikimiz hiç ayrılmayacaktık, ne olursa olsun ama... üzgünüm kardeşim.
Meral... kız Meral, sen bu kızların içinde belki de en aklı başında olanısın. O yüzden sana söylüyorum, şu kızların ağlayıp zırlamasına izin verme. Güçlü olun kızım biraz. Arkamdan öyle aylarca yas falan da tutmayın. Aksine benim için mutlu olun... baştan söylüyorum, sakın benim için düğününü ertelemeye falan kalkma, o düğün yapılacak. İlla ki bir vasiyetim olacaksa bu da o olacak.
Cemre, biliyo musun, yurda ilk geldiğinde senden nefret etmiştim. Gerçekten.... hatta kızlara şey demiştim, "tutmayın, boğarım ben bu kızı". Ama gördüm ki, bu kızın içinde kocaman altın gibi bir kalp varmış... oğlunla, kocanla mutlu ol kardeşim. İkiniz de zor zamanlardan geçtiniz, çocuğunuza sahip çıkın, ikiniz de... Serkan, oğlum bak, bu kıza sahip çık, bir delilik falan yapmasın tamam mı?
Eylül... benim güzel gözlü, güzel yürekli kardeşim. Bu yaşına kadar öyle şeyler yaşadın ki, tam mutlu oldum derken hep birşey çıktı karşına. Ama sen hepsine rağmen öyle dimdik durdun ki... annene, o pisliğe, parasızlığa, herşeye öyle göğüs gerdin ki... gurur duyuyorum seninle kardeşim. Artık iki çocuk annesisin. Eminim ki daha da çok çocuğun olucak, sen o evi kreşe çevirene kadar bir sürü çocuğa sahip çıkarak onlara sıcak yuva açacaksın. Ali, bak bu kızın değerini bil, sakın yalnız bırakma, çünkü onun en büyük korkusu bu.
Ada, güzel kızım benim. Seni çok seviyorum annecim. O zaman madem seviyorsun, beni neden bıraktın die sorarsın sen şimdi. Haklısın annecim. Ama sana bakamıyordum annecim, olmuyordu. Biraz büyüdüğünde anlayacaksın beni. Ama korkma, bak, senin hep yanında olacak olan 4 teyze, 4 de amcan var. Onlar yeri gelir senin anne baban olurlar, yeri gelince abi ablan. Sakın üzme onları tamam mı kızım? Bol bol arkadaş edin, demicem. Ben şanslıydım, 4 tane kardeşim diyebileceğim arkadaşım vardı. Ama arkadaş edinmek hiç de kolay değil, en kötü zamanında terkeder gider seni. Sen kovdukça yanında kalanlar gerçek dosttur. Sahip çık onlara. İstediğin işi yap. İster doktor ol, ister öğretmen, ister başka birşey. Ne istiyorsan yap ama mutlu ol, en önemlisi bu....

Kızlar salya sümük ağlıyorken erkekler de onları teselli ediyordu...

Kader : artık ezberledik yeter diyordun ama şu haline bak Meral...

Yeni BaşlangıçlarWhere stories live. Discover now