38. Bölüm "Editör Buluşması"

1.4K 179 192
                                    


"Evet Jerry..."

Jerry'yi mutfağa kaçacakken kıstırıp kapşonundan tuttuğumuz gibi geri salona sürüklemiştik. Kanepeye geldiğimizde onu sertçe fırlatıp oturttuğumuz gibi başında dikilip bir cevap beklemeye başladık.

"Açıklamaya nerden başlamak istersin?"

Omuzlarını ve bacaklarını kendine çekmiş, korkulu ve suçlu gözlerle bakışlarını bizden kaçırıyordu. Myulchi salona geri döndüğünde bir problem olduğunu sezmiş gibi yanımıza kadar gelip bizimle birlikte dikildi sorgu kanepemizin önünde.

Şimdi üç kişi Jerry'den bir açıklama bekliyorduk.

"Myulchiiii..." Jerry tiz ve bakışları gibi ürkek bir sesle yanımızda bizim gibi ondan cevap bekleyen köpeğe seslendi. "Şu an yanımda olman gerekirdi, karşımda değil."

Kendimi tutamayıp Jerry'nin üstüne atılacakken Jongin beni kollarımdan yakalamıştı. Jerry de kanepede biraz daha geri kaçıp ellerini havaya kaldırdı.

"Tamam, pekala! Anlatacağım."

Biz beklerken sanık Jerry, o lanetli günü gözünün önünden geçirir ve hatırlamaya çalışır gibi boşluğa bakıyordu. Biraz Myulchi'ye ve sonra da bize bakıp seçtiği ilk yerden anlatmaya başladı.

"Üç-dört hafta önce yine Myulchi'yle dolaşmaya çıkmıştık. Birkaç arkadaşımı da göreceğim için biraz uzaklaştık ve bu ufaklık artık yürümek istemediği için Hongdae'den taksiyle köpek parkına gidecekken eski kız arkadaşımla karşılaştım," Gözlerini Jongin'e çevirip, "Sen biliyorsun Jongin, Milly'de çalışıyordu..." dedikten sonra devam etmişti kalanını anlatmaya. "Tam bi aşk filmi gibi ilerledi. O da kendi oğlunu köpek parkına götürdüğünü söyleyince taksiyle birlikte gitmeyi teklif ettim. Bizim Myulchi, Tattoo'yu görünce –onunkinin ismi Tattoo- öyle garip hallere girdi ki..."

Jerry'nin sözünü kesip histerik bakışlarla elimi havaya kaldırdım. "Tüm bunlar takside mi yaşandı?"

Jongin de araya girip beni susturmuştu. "İzin ver anlatsın, Sehun!"

"İzin mi vereyim? Anlatsın mı? Her şey ortada değil mi Jongin?" Kıstığım gözlerimle dehşet içinde önce Jongin'e sonra Jerry'ye baktım ve sesimi yükselttim. "Arkadaşın eski sevgilisine kur yapmak için köpeğini başka bir köpekle fake taksiye bindirmiş!"

"Hayır, hayır!" Jerry de sesini yükseltip biraz doğruldu. "Takside hiçbir şey olmadı. Bir köpek önümde Myulchi'ye kapaklanırken elbette sessiz kalmazdım. Ne olduysa parka gidince oldu... Biz konuşurken onları bir süre tellerin önünde yalnız bırakmıştık. Döndüğümüzde puzzle gibilerdi..."

"Yeter!" deyip kendimi acıyla geri attığımda Jongin benim aksime Jerry'ye biraz daha yaklaşmıştı. "Ve sen bunu bize şimdi mi söylüyorsun?"

"Nerden bilebilirdim ki? Hepimiz zaman zaman birer Tattoo'yuz ve daha kimseyi hamile bırakmadık! Sehun'u tenzih ediyorum..."

Boşluktaki gözlerimi aniden Jerry'ye çevirdiğimde, Jongin aklımdan neler geçtiğini okumuş gibi aramıza girmiş ve tek eliyle beni tutmuştu.

"Ayrıca on dört yaşında bir köpeğin hamile kalabileceğini düşünmedim!"

Jongin'e rağmen ileri atılıp elimle tartışma konumuz olan o on dört yaşındaki hamile köpeği gösterdim. Sesim daha ince ve acıklı çıkmıştı. "Tatto'nun kondomla gezdiğini mi düşündün Jerry? Bu yaşlı köpeğin hamile kalabileceğini bana sormaktan korktuysan internetten bakıp yine öğrenebilirdin! Sana şimdi öyle şeyler yapardım ki... Öfkemi yarıya düşürür ama evime musallat olmuş baş belası sayısını daha da artırırdı. İkincisi daha ağır basıyor ve yapamıyorum!"

Channie Says SpecialWhere stories live. Discover now