Bölüm 53

8K 455 429
                                    

Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak.
Unutma aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak!

Nazım Hikmet

Bölüm Şarkıları

Şenay = Hayat Bayram olsa

Şenay =Sev Kardeşim

Keyifli okumalar 💕

Zaman çok güçlü bir olgudur. Kimine zehir kimine panzehir olur. Senem için zaman şifa oluyor geçen acıların üstünü örtüyordu bir bir.
2.5 Ay su gibi geçmişti. Parmağındaki yüzüğe bakıp gülümsedi ardından ileride telefon ile konuşan adama baktı. Sadece iki gün sonra tam anlamıyla onun olacaktı. Bu akşam düğün yemeği için bir araya gelecekti tüm dostları.

Geriye bakıp düşününce acılarda güzellikler de vardı bu geçen 2 aylık süreçte. Mesela hastaneden eve geldiği gün dün gibi aklındaydı. Araba konağa gelince Siyabend inmiş ve hemen Mahmut'un açtığı kapıdan Senem'in inmesine yardım etmişti. Sonra hemen onu kucağına almak istemiş ve Senem'in uyarısı ile durmuştu.

"Siyabend tamam iyiyim kendim yürüyebilirim değil mi?"

"Zorlama kendini diye."

"Omzum yaralı bacaklarım değil canım koluma girsen yeter yani."

İkisi konağa girdiği anda Sare Hanım ve Feyruz Hanım'ın gülen gözleri ile karşılaştılar. Merdivenlerden inen Zülal Cihan ve Meran da onlara doğru geliyordu. Siyabend hemen nenesinin yanına yavaşça oturmasını sağlamış ve karşısındaki sedire oturmuştu.

" İyisin değil mi kızım?"

"İyiyim nenem meraklanma."

"Abla neden geldiniz ki daha tam iyileşmedin bile?"

"Zülal'cim geri gideyim istersen."

"Zülal hala idirak edemedi abla bakma sen ona."

"Cihan Zülal'in dili yok mu kendini savunamıyor mu da, sen konuşuyorsun."

"Ooo Siyabend ağam ablam uyanınca eski formuna dönmüşsün bakıyorum, yine tam gaz benle uğraş zaten."

Siyabend tam konuşacakken merdivenden gelen sesle hepsi o yöne döndü. Senem gözlerinin içi gülerek baktı oraya. Kısık sesle çıktı adı ağzından.

"Haydut!"

Nazlı kucağındaki köpek ile doğrudan Senem'e yaklaştı. Bir an bile başını çevirip kendisine bakmayan abisi ile gözleri dolmuştu bile. Senem de Siyabend'e bakıp dudaklarını oynattı.

"Yapma bunu."

Siyabend sadece başımı çevirdi Senem yavaşça kucağına aldığı küçük dostu ile hasret giderirken içinden zayıflamış diye geçirdi Siyabend söylemişti kaç gündür doğru düzgün yememişti mamalarını hissetmişti anlaşılan. Biraz sonra bu kez kucağında Dilda ile Rıdvan indi merdivenlerden. Ve söyledikleri ile herkesin bakışları Senem ve Siyabend üzerine döndü.

"Siyabend 12 Mayıs için gün veriliyor nikah için uygunsa ayarlayalım dedi başkan."

"Kim evleniyor mayısta?"

Nazlı'nın sorusu ile Siyabend gözlerini çok kısa bir an ona çevirip annesine ve nenesine baktı.

"Düğün için 2.5 ayınız var hanımlar beyler erkene aldık."

Evdeki coşku ve sevinç o kadar güzeldi ki. Senem bunca zaman yaptıkları hatalar ile onları ne kadar çok yıprattığını bir kez daha anlamış oldu.

Arafta Açan Güneş ~{TAMAMLANDI } Where stories live. Discover now