κεφάλαιο 31

1.5K 164 37
                                    

Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης πίσω στην Αμερική,δεν αντάλλαξα ούτε κουβέντα μαζί του.
Στη μισή διαδρομή κοιμήθηκα και στην άλλη μισή έκανα πως κοιμάμαι,δεν ήταν από δειλία,δεν ήθελα να τον αντιμετωπίσω ξανά.
Όταν βγήκαμε από το ξενοδοχειο το πρωί,προσπάθησε να μου μιλήσει ρωτώντας με αν έχω φάει πρωινό αλλά η απάντηση μου ήταν η σιωπή και ένα απαξιωτικό βλέμμα.

Ξέρω πως τον πλήγωνε η συμπεριφορά μου,όπως και ξέρω ότι εκείνος είχε στο μυαλό του πως έκανε ότι μπορούσε για το καλό μου,όμως θέλω να καταλάβει ότι αυτό δεν ισχύει,θέλω να καταλάβει πως δίπλα του δεν θα είμαι ποτέ ασφαλής,όχι ότι μέχρι χθες με ένοιαζε. Λέω μέχρι χθες γιατί έως τότε πίστευα ότι το να είμαι πλάι του για πάντα,ήταν επιλογή δική μου!

Γυρίσαμε πίσω και το κλίμα μεταξύ μας μετα από ένα μήνα ήταν ακόμη φορτισμένο,εγώ συνέχιζα να τεντώνω το σχοινί ξέροντας πως τα όρια του τελείωναν,μα δεν ήθελα να καταλάβει τι σχεδίαζα, γιατί αν καταλάβαινε θα εκανε τα πάντα για να μην γίνει.

Είχα οργανώσει το τέλειο σχέδιο και έπρεπε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες γιατί θα αλλάζαμε σπίτι και θα πηγαίναμε να ζήσουμε και πάλι με τους υπόλοιπους της συμμορίας.
Ο Δάμος έφευγε το πρωί πια και γύριζε το βράδυ,η επικείμενη απειλή του αδερφού του Έρικ είχε γίνει η εμμονή του.
Η Ξανθίππη θα ήταν η παράπλευρη απώλεια μα δεν είχα άλλη επιλογή,περίμενα να ξημερώσει και έβαλα σε εφαρμογή το σχέδιο μου,σηκώθηκα πρώτη και ετοίμασα πρωινό.

Όταν έκανε την εμφάνιση του στην κουζίνα ο Δάμος, με βρήκε να κάθομαι στο τραπέζι και να τρώω την τηγανίτα μου.

"Ροζαλία, γιατί ξύπνησες τόσο νωρίς και γιατί τα ετοίμασες όλα αυτά; Αφού ξέρεις ότι έρχεται η Ξανθίππη και κάνει όλες τις δουλειές!" Μου είπε και τράβηξε την καρέκλα του τραπεζιού και κάθισε απέναντί μου!

"Δεν είχα ύπνο οπότε αποφάσισα να φτιάξω πρωινό για να περάσει η ώρα μου, μήπως σε ενοχλεί και αυτό;"
Του απάντησα εριστικά και έβαλα τη μπουκιά που ήδη είχα τσιμπήσει με το πιρούνι μου στο στόμα μου, με ειρωνικό ύφος!

"Βλέπω έχεις πάλι όρεξη να μαλώσουμε, αλλά εγώ δεν έχω!" Είπε σπρώχνοντας την καρέκλα προς τα πίσω με το σώμα του, ενώ παράλληλα άφησε με δύναμη το πιρούνι και το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του,πάνω στο πιάτο.
Άρπαξε το κινητό του ενώ την ίδια στιγμή μπήκε μέσα στο σπίτι το 'θύμα' μου.

"Δάμο γιατί φεύγεις τόσο νωρίς;"
Ρώτησέ με πολύ παραξενεμένο ύφος η Ξανθίππη την ώρα που μπήκε στο σπίτι, ενώ ο Δάμος την προσπέρασε χωρίς να της πει το οτιδήποτε.

Σκοτεινός ΆγγελοςWhere stories live. Discover now