κεφάλαιο 46

1.3K 146 95
                                    

Παρόν

"Όπα στάσου, μπερδεύτηκα τελείως! Θέλεις να μου πεις ότι η Λάουρα δεν είναι βιολογικό παιδί σου;" Με ρώτησε ο Αχιλλέας και κούνησα το κεφάλι μου καταφατικά.

"Πόσα ψέματα μου έχεις πει γαμωτο;" Αναφώνησε και πήγε μπροστά στο καθρέφτη κοιτάζοντας με θυμωμένος μέσα από το τζάμι του.

Σηκώθηκα όρθια και πήγα από πίσω του να τον αγκαλιάσω,μα πριν προλάβω να απλώσω τα χέρια μου γύρισε και με έπιασε από τους ώμους και άρχισε να με ταρακουνά.

"Γιατί σου ήταν τόσο δύσκολο να μου πεις εξ αρχής την αλήθεια; Γιατί με φλόμωσες στο ψέμα; Γιατί με έχεις αφήσει ξεκρέμαστο από παντού; Γιατί;" Ρωτούσε και σε κάθε ταρακούνημα με πήγαινε και ένα βήμα πιο πίσω ως που με κόλλησε στον τοίχο και τον έσπρωξα.

"Γιατί δεν ήθελα να σε χάσω!" Του φώναξα!
"Γι αυτό! Γιατί είσαι ότι καλύτερο μπήκε στη ζωή μου και με την όμορφη ψυχή σου με κέρδισες από τη πρώτη στιγμή. Πως να σου έλεγα; Πως; "
Ρώτησα και άρχισα να κλαίω.

"Μπορούσες να είσαι ειλικρινής,να μην παίξεις με εμένα,με τα συναισθήματα μου,με την οικογένειά μου."
Μου είπε και απομακρύνθηκε και έκανε μεταβολή για να φύγει.

"Αχιλλέα!" Του φώναξα γιατί ήθελα να τον σταματήσω μα εκείνος σήκωσε το χέρι και με σταμάτησε.
Βγήκε από το δωμάτιο και βροντηξε τη πόρτα πίσω του.

Είχε δίκιο,έπρεπε να μπω στη θέση του και να τον καταλάβω! Ξαφνικά μετά από τέσσερα χρόνια όλα όσα ήξερε,όλα όσα είχε χτίσει μαζί μου,είχαν καταρευσει σαν ένα πύργο από τραπουλόχαρτα!

Έφυγε και  με άφησε μόνη και πληγωμένη να κλαίω με λυγμούς.
Δεν είχαμε κοιμηθεί λεπτό όλη τη νύχτα, κάθησα και του εξιστόρησα μέσα σε λίγες ώρες ότι δεν του ειχα πει μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Σηκώθηκα από το πάτωμα και μαζεύοντας τα κομμάτια μου οδήγησα τον εαυτό μου στη ντουλάπα μου,η οποία ήταν ένα ολόκληρο δωμάτιο.
Άναψα το φως και αφου ξεκουμπωσα το φόρεμά μου και το άφησα να πέσει,πήγα μπροστά από το ολόλευκο κεντημένο με την πιο όμορφη δαντέλα νυφικό μου.

Ίσως τελικά να μου ήταν άχρηστο,ίσως για άλλη μια φορά είχα αχρηστεύσει κάτι καλό που μου είχε συμβεί.
Το χάιδεψα απαλά και άρπαξα από δίπλα το νυχτικό μου.
Σε τρείς μέρες ήταν ο γάμος μας, έναν ολόκληρο χρόνο τον ετοιμάζαμε με κάθε λεπτομέρεια.

Δεν γινόταν να γίνει αλλιώς,πως θα παντρευόταν ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος,χωρίς τιμές και δόξες.
Είχαμε καλέσει όποιον τραβάει η όρεξη σου,ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έκανε τη τιμή να παρευρεθεί στον γάμο μας.

Σκοτεινός ΆγγελοςDär berättelser lever. Upptäck nu