4. Bölüm: Borgin&Burkes

6.6K 506 298
                                    


Hermione planını tekrar gözden geçirdi. Hepzibah hakkında yaptığı araştırmaların da gösterdiği üzere yaşlı kadın sadece Hokey adlı ev ciniyle yaşayan yapayalnız bir cadıydı. Muhtemelen ilgiye aç ve sevgiye muhtaçtı. Zaten bu sebeple etkileyiciliğini ve karizmatikliğini kullanmaktan asla çekinmeyen "zavallı" çalışkan yetim Tom Riddle'a dibi düşmüştü.

Hermione'nin hesabına göre Tom Riddle henüz ne Slytherin'in madalyonunun ne de Hufflepuff'ın kupasının yerini biliyordu. Bunun en büyük kanıtlarından biri Hepzibah'ın hala hayatta olmasıydı. Hermione'nin planı basitti.

Eve gir. Hepzibah'ın zihnini değiştir. Amerika'dan dönen yeğen rolüne bürün.


Hermione, düşüncelerini tekrar gözden geçirdi .Çatlak Kazan'daki yatağında uzanırken. Son üç gündür burada kalıyordu. Planını en ince detayıyla kurgulamış, Hepzibah hakkında öğrenebileceği her şeyi öğrenmişti. Dehşet zengindi fakat yalnızdı, bir ailesi yoktu. Ayrıca safkandı. Kimse geçmişini eşelemezdi. Fakat en önemlisi Tom Riddle'ın, Karanlık Lord olmaya giden yolunda önemli bir kilometre taşıydı. Bu kadın resmen Hermione için biçilmiş kaftandı. Hepzibah'ın pek sevdiği yeğeni pozisyonunda hem gözünü onun üzerinde tutacaktı (patavatsızca madalyonu ve kupayı kimseye göstermemesi için) hem de Voldemort'un ona bu kadar kolayca yanaşmasına engel olacaktı. Hızır Otobüs'e binerken dudaklarından dökülen Smith ismi adeta kaderin bir cilvesiydi.

Aslında zavallı kadına yaptığım şey hiç de kötülük değil, bilakis iyilik, diye düşündü. Sonuçta Hermione devreye girmese birkaç sene içerisinde öldüren lanet ile can verecekti, yaşlı cadı.

Hermione gergin bir edayla ayağa kalktı ve saati kontrol etti. Sonra üzerini giyinmeye başladı. Diagon Yolu'na inip çoktan Madam Malkin'e girmiş ve kendisine 1940-1950li senelere uygun kıyafetler almıştı. Tam dükkandan çıkarken Rita Skeeter'ınkinin aynısı olduğuna yemin edebileceği kenarları sivri gözlüklerden gördü. Acı biçimde kendine gülümsedi aklında Üçbüyücü Kupası geldiğinde.

Sonra uzanıp gözlüklerden birini kaptı. Biraz kılık değiştirmenin kimseye zararı yoktu.

***

Hermione, yerini kolayca öğrendiği dev malikanenin önüne Cisimlendiğinde hafiften heyecanlanmıştı. Başına gelen bunca şeye rağmen ve planının kusursuzluğuna karşın heyecanlanıyor olması tuhaftı. Ancak belki de başına gelen bunca şey yüzünden bu kadar heyecanlı ve gergindi.

Zile bastı.

Şen bir melodi kulaklarını doldururken kapı birkaç saniye sonra açıldı. Üzerinde kahverengi bir paçavra olan tenis topu gibi dev gözleri olan ev cini ona baktı.

"Buyrun?" dedi titrek ve tiz çıkan sesiyle. Bu Hermione'ye Dobby'yi hatırlatıyordu.

"İyi günler. Ben Miss Cooper. Sihir Bakanlığı Yasal Yaptırım Dairesi'nden geliyorum. Hanımınız Miss Hepzibah Smith ile görüşmem mümkün mü? Mülkünüz hakkında imzalanması gereken bazı belgeler var."

Hokey başını çevirip içeriye baktı. Demek ki Hepzibah evdeydi.

"Miss! Sihir Bakanlığından bir hanım sizi soruyor!"

Hepzibah'ın yaşlılıktan titreyen ince sesi salondan yükseldi, "İçeriye al, Hokey!"

Hermione bu kadar kolay içeri girmesine şaşkındı. Bu kadın gerçekten gamsız olmalıydı. İçeri adımladığında evin devasalığına bakakaldı. Salon oldukça süslüydü ve neredeyse her yer antika vazolarla doluydu.

Tomione - Işıltı ve İhtirasWhere stories live. Discover now