41. Bölüm: Geçmiş ve Şimdi

3.7K 361 280
                                    

Bu bölümü yavaş yavaş okursanız daha iyi olur, biraz detaylı.. :) Keyifli okumalarr <3

"Sizi dinliyorum Miss Smith..." dedi Dumbledore.

Hermione karasızlık hala zihnini kemirirken yaşlı adamın işaret ettiği koltuğa oturdu. Duvardaki tabloları, çeşitli kitapları ve en son seçmen şapkanın olduğu rafı süzdü.  Fawkes tüneğinin üzerinde keyifle oturuyor ve tüylerini düzeltiyordu. Anka kuşu bir anda dönüp Hermione'ye dikkat kesildi. Ardından bakışları müdürü buldu.
"Bay Dumbledore ben..." Yutkundu ve ne diyeceğini bilemez halde kurumuş dudaklarını ıslattı.

Müdürün mavi gözleri ise ona güven verircesine baktı. "Acele etmeyin, Miss Smith. Belli ki sizi zorlayan bir konu. Belki en başından başlamalısınız."

Hermione derin bir soluk aldı. Evet belki gerçekten de en başına dönüp sormalıydı.

"Zaman Döndürücüler hakkında neler biliyorsunuz Profesör?"

Dumbledore'un gözünde bir ışık çaktı. Öne eğildi ve dirseklerini çalışma masasına dayayıp ellerini birleştirdi, "Hım...bir bakalım. Zaman Döndürücüler geçmişe gitmeyi sağlar. Sihir Bakanlığı büyük bir kısıtlama ile senelerdir topladığı Zaman Döndürücü stoğuna sahip. Çalışmalar ve zamanın korunmasına dair katı kuralları var. Özellikle de Esrar Dairesi ilgileniyor. Klasik döndürücülerin 1 saatten 7 saate dek sıçrama imkanları var. Ne var ki Bakanlık Zaman Döndürücülerini paylaşmaktan hoşlanmıyor. Şayet düşünceniz buysa, Miss Smith."

Hermione hüzünle gülümsedi başını iki yana sallayarak, "Niyetim ödünç almak değil. Teorik temeller üzerine bilgili biriyle konuşmak istiyorum. Sizinle. Bence siz de farkındasınız ki... sadece Bakanlık'a ait zaman döndürücüler yok. Daha...ımm...uzağa sıçrayabilenler de mevcut."

Dumbledore tebessüm etti. "Elbette."

"Peki, tamamen teorik olarak konuşuyorum...birkaç yıl...daha doğrusu on yıllar süresince geriye atlamak ve kişinin yola çıktığı zamandaki önemli olayları temellerinden sarsacak şeylere sebep olmak...nasıl etkilere yol açar?" sonra hemen ekledi, "Tamamen teorik olarak."

"Ah...Miss Smith. Pek tabii ki teorik olarak..." dedi Dumebledore. Ancak bakışları sanki Hermione'nin bunu gayet de uygulamalı olarak sorduğunu anlamıştı.

"Bu konuda size yüzde yüz doğru bilgi vermem pek olası görünmüyor ancak hipotetik temeller üzerinden konuşursak... Zaman Döndürücülerin türleri ve buna bağlı olarak prensipleri farklıdır. Sihir Bakanlığı'ndakiler tek zaman çizgisi üzerinden yürürler. 1-7 saat aralığı bu sebeple efsunlanmıştır. Paradoksa yol açmayı önleyebilmek için. Keza diğerleri, yani yıl atlaması yapabilen Mukaddes Döndürücüler de tehlikeleri sebebiyle toplatıldı. Elbette kara borsada satılan sahteleri ve nesillerdir ailelerin hazinelerinde dolananlar hala bulunuyor. Aklı selim kişiler bunları kullanmasa da daha önce birçok vaka yaşandı. Korkutucu olmak istemem ancak aklını yitirenler, ölenler, uzuvları başka zaman diliminde kalıp -bir nevi septirmek gibi- kötürüm yaşamak zorunda kalan çokça insan oldu. Sihir Bakanlığı da olaylara hızla müdahale etti. Piyasadakileri toplamak bu müdahalelerden sadece biri oldu. Zaten bu nedenle çoğu kişi mukaddes döndürücülerden çekinir. Sadece Esrar Dairesi bu konuyla yakınen ilgileniyor ve işlerinden biri de bozulan zaman çizgilerini, daha da derinleşmeden tamir etmektir."

Hermione'nin gözlerinin önünden Kehanet Salonu'nda kırılan yüzlerce zaman döndürücü geldi. Cornelius Fudge'ın yok olan Zaman Döndürücü stoğunu gördüğündeki yüz ifadesini hayal etmek bile keyifli sayılırdı. Diğer yanda Tom'un Esrar Dairesi'nde başlamakta olduğu işi geldi aklına.

Tomione - Işıltı ve İhtirasWhere stories live. Discover now