9. Bölüm: Melez

5.5K 473 175
                                    

 Hermione tek hamleyle gözündeki yaşları sildi ve soğuk havayı içine çekti. Uzun süredir bastırdığı duyguları normalde çelik gibi olan sinirlerini kırılganlaştırmıştı ama bu bir daha tekrarlamayacağı bir hata olacaktı. Malfoy ve Riddle'la olan ilişkisi onun bir sonraki adımı için oldukça önemliydi ve bu kozu yitiremezdi.

"Sen iyi misin, Hermione? Vi ara sıra böyle patavatsızlıklar yapar. Lütfen fazla takılma. Onun adına özür dilerim." dedi Hermione'nin elini okşayarak. Hermione ise yanıt vermedi ve önemli değil dercesine sadece başını salladı. Bu esnada kapıdan ikinci bir siluet geldi.

"Sen, misafirlerinin yanına dön Abraxas. Ben Miss Smith ile ilgilenirim. Zaten birazdan ayrılmam gerek."

Abraxas başta kararsız kalsa da sonra başını salladı ve Hermione'nin elinin üzerine bir öpücük kondurduktan sonra Tom'u ve onu baş başa bıraktı. Malfoy malikanesinin bahçesindeki çeşmenin kenarında soğuk mermere otururken Tom Riddle cebinden koyu renkli metal bir kutu çıkardı. İçinden bir sigara çıkardı ve dudaklarının arasına yerleştirdikten sonra kutuyu ikram edercesine Hermione'ye uzattı. Hermione Riddle'a Ciddi misin?  dercesine bakınca "Dikkatimi dağıtmaya yarıyor." dedi omuz silkelerek. "Bazen o kadar odaklanırsın ki olayların bütününe bakmayı unutursun." Sonra asasını çıkarıp "Inflamarae" diye fısıldadı ve sigara tütmeye başladı. 

"Aslında bakarsan..." burnunu çekti, "şimdi daha iyiyim. Haydi, içeri dönelim." 

"Hayır." 

Riddle'ın sesi Hermione Granger'ın değil ama Hermione Smith'in daha önce duymadığı kadar buyurgan çıkmıştı. Bu bir rica değildi, emirdi. Hermione Granger, Lord Voldemort'un bu davranışından ürkerdi. Ama karşısındaki Tom Riddle'dı. Rolünü oynamaya devam etmeliydi. Tek kaşını havaya kaldırdı, "Bana emir mi veriyorsun, Riddle?" 

Tom gözlerini kıstı ve sigarasını içine çekti çeşmenin kenarında oturan Hermione'ye dönerek. "Nasıl anlamak istersen öyle."

"Peki sen nasıl anlamamı istiyorsun?"

"İçeri dönmeden önce yalnızca birkaç sorumu cevaplamanı arzu eden biçimde."

Hermione dudaklarına alaycı bir gülümseme yerleştirdi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hermione dudaklarına alaycı bir gülümseme yerleştirdi. "Bana dair ilgini bu kadar çok çeken şey ne? Miss Greengrass ya da Miss Parkinson'dan çok bir farkım olduğunu zannetmiyorum."

Tom, rüzgar gibi Hermione'nin tam karşısına geçti. "İşe yarar ama yüzeysel insanlar. Tek bakışta onlar hakkında fikir sahibi olmak mümkün."

Hermione onlara arkadaşım ya da iyi insanlar bile demediğini fark etti. Yalnızca birer araçlardı. İşe yarar. araçlar..

"Pekala...tek bir soru hakkın var, Riddle. İyi değerlendir."

Hermione ayağa kalkıp üzerini çırptı ve ona baktı. Tom bir süre bir şey söylemedi. Hermione onun Zihinfend uygulama ihtimalini aklına getirip hemen Zihinbend'e yönelecekti fakat Riddle'ın gözleri büyüyle değil merakla parlıyordu. Nasıl bilmiyordu genç cadı ama hissedebiliyordu. 

Tomione - Işıltı ve İhtirasWhere stories live. Discover now