44. Bölüm: Gri Leydi

3.4K 331 284
                                    

Hermione şaşkınlık içerisinde elini Tom'un koluna koymuş ve gözlerinden bin bir düşünce geçen sevgilisinin yüzüne bakıyordu. "Benim portrem..." diye mırıldandı. "Benim portrem."

"Hangisi olduğunu biraz uğraşsak da bulabiliriz." dedi Hermione kararlılıkla ancak Tom kafasında bir şeyleri çoktan oturtmuştu. Elektrik mavisi bakışları Hermione'nin sıcak gözlerini buldu.  "Merak etme, hangi tablo olduğunu biliyorum. Sadece... Dumbledore yokken zor olacak."

"O yokken odasına girmemiz gerek ve şapkayı almamız."

"Şapkayı takman gerek, Hermione."

"Hala bir Gryffindor olup olmadığımdan emin değilim."

Tom yaklaşıp onun alnına bir öpücük kondurdu, "Sana güveniyorum. Benim için Seçmen Şapka'nın ne diyeceği önemli değil. Önce Seçmen Şapka'yı kılıcı vermesi için güzellikle ikna etmeye çalışmış olacağız. Aksi durumda..." dedi asasını kavrayıp ve Hermione'nin kaçamak bakışları onun asasına kaydı. Genç cadı tereddütle olsa da hafifçe başını salladı. "Aksi durumda eminim güçlü bir Confundus yeterli gelecektir."

Tom, hafiften endişelendiğini hissettiği genç cadıya içten bir gülümseme gönderince Hermione'nin de bakışları yumuşadı.

"Ayrıca..." dedi Tom Kaymakbirasından bir yudum alarak, "Doğum günün yaklaşıyor."

Hermione ise gözlerini devirdi, "Son yedi yıldır kutlamıyorum."

Tom omuz silkti, sadece kendi kendine gülümsedi aklına bir şey gelmişçesine. Keza çoktan gelmişti de...

Konuyu değiştirmek için sordu, "Bir Kaymakbirası daha?"

Konuyu değiştirmek için sordu, "Bir Kaymakbirası daha?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

  Profesör Riddle, 1. sınıfların dersliğine giderken hala düşünüyordu. Dumbledore'un kişisel odasının müdür ofisinin olduğu katta olup olmadığına dair bir fikri yoktu. Şatoyu iyi bilen birine ihtiyacı vardı. Ama kim olabilirdi, kendisinden başka? İşte o an yanıt bir şimşek gibi çaktı zihninde.

Gri Leydi.

Gri Leydi ya da gerçek ismiyle Helena Ravenclaw bu okulda hem okumuştu hem de öldüğünden beri bu duvarların arasındaydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gri Leydi ya da gerçek ismiyle Helena Ravenclaw bu okulda hem okumuştu hem de öldüğünden beri bu duvarların arasındaydı. Keza onu öldüren aşığı Kanlı Baron gibi.  Slytherin hayaleti ketum ve sohbeti sevmezdi, zira Helena ile arası gayet iyiyken Kanlı Baron'a sormak gibi bir gaflette de bulunmazdı. Diğer yanda Gryffindor hayaleti Neredeyse-Kafasız-Nick ve Hufflepuff hayaleti Şişman Keşiş vardı lakin Neredeyse-Kafasız-Nick boşboğaz iken Şişman Keşiş ise bu tarz şeyleri bilmezdi.

Tomione - Işıltı ve İhtirasWhere stories live. Discover now