47. Bölüm: Knockturn Yolu

2.9K 283 143
                                    

Pazar sabahı Hermione ve Tom erken kalkarak önce 11. ve 12. yüzyıllarda yazılmış veya bu yüzyıllardaki önemli olaylar hakkında yazılmış kitapları ve makaleleri listeledikten sonra ilk iş olarak Diagon Yolu'na indiler. Diagon sokağında uğrayacakları yaklaşık üç ila dört kitapçı dükkanı varken, -Tom'un engin bilgisi sağ olsun- Knockturn Yolu'nda uğrayacakları bir yer daha vardı. Flourish ve Blotts'a uğradılar. Sihir Tarihi bölümüne girip orayı neredeyse alt üst ettiklerinde iki saat geçmişti. Ellerinde Bathilda Bagshot'ın yeni kitaplarından biriyle oradan çıktılar. Ardından Obscurus Yayıncılık ve Whizz Hard Kitabevi'ne uğradılar. Aradıkları bazı kitapların basımı yoktu ve ikinci el dükkanlarına ve sahaflara uğramak en iyi seçenek olacaktı.

Tom'un Knockturn yolundan ara sıra Karanlık Sanatlar üzerine kitap satın almış olduğu Cobb&Webb'e gideceklerdi.

"Ne yani Knockturn yoluna hiç gitmedin mi? Öğrenciyken bile mi?"

Hermione gözlerini devirdi, "Niçin bu kadar şaşırdığını anlamıyorum? Ayrıca öğrenci olmamla alakası ne?"

"Çünkü oranın senin merakını uyandırmamış olması neredeyse imkansız! Knockturn yolu tehlikelidir bunu kabul ediyorum fakat orayı avcunun içi gibi bilen biriyle keşfetmenin heyecanını yaşaman gerek. Ben henüz üçüncü senemin yaz tatilinde girmiştim. Diagon yolunda asla bulamayacağın iksirler, kitaplar, malzemeler, lanetli eşyalar, tuhaf nesneler ve-"

Hermione onun cümlesini böldü, "Borgin&Burkes'te neden çalışmış olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum."

"Hogwarts'ın kısıtlı bölümü kadar olağanüstü şeyler var. Cobb ve Webb'e gittikten sonra o halde seni Beyaz Wyvern'e götüreceğim. Wyvern bir-"

"Wyvern bir ejderha türüdür ancak daha kıvrımlı ve yılansıdırlar." diyerek bir çırpıda Tom'un cümlesini tamamladı. Tom güldü, "Kime açıklıyorum ki..." dedi ve sonra sözüne devam etti, "Beyaz Wyvern çok eski bir han. Çatlak Kazan'ın Knockturn versiyonu diyebilirim. Yemekleri ve kahveleri nefistir. Keza kendi yaptıkları meşede bekletilmiş şekerli içkileri de muazzam. Ama odaları rutubetli ve pistir."

"Yoksa dükkanda çalışmaya başladığın ilk zamanlarda orada mı kaldın?"

Tom'un suratı asıldı, "Yalnızca bir gece. Ama hayatımın en tatsız gecesiydi."

Hermione gülmesini tuttu. "Pekala...gidelim,"

Knockturn yolunun karanlık sokak arasına girdiklerinde, Hermione kucağında sıkıca sarıldığı kitaplarıyla Tom'un yanına sokulup elini tuttu. Pelerininin kapüşonunu başına attı. Evet, belki hayatında çokça karanlık olay yaşamış ve korkutucu şeylerle karşılaşmıştı lakin yine de buranın ürkütücülüğü hep dinamikti. Diagon yolunu Knockturn'e bağlayan dar sokak arasını geçtiklerinde Hermione aslında Borgin&Burkes'ün dükkanının ne kadar da Diagon Yolu'na yakın olduğunu fark etti. Antikacı dükkanı Knockturn'ü Diagon'a bağlayan ara sokaktaydı. Ancak şimdi orayı tamamen geçtiğinde, Hepzibah'ın aylar evvel neden Knockturn'e uğrama tatlım, dediğini anlıyordu. Etrafta her türlü tekinsiz görünümlü cadı ve büyücü vardı. Ayrıca vampirler, Remus kadar dost canlısı olmayan kurtadamlar fink atıyordu. Hepsi buldukları ilk savunmasız kişinin boynundan bir ısırık almak isteyen Fenrir Greyback tipi yaratıklardı.

Ancak Tom, sırtını dikleştirmiş ve omuzlarını geride tutarak boyunun uzunluğunu insanların gözerinin önüne seriyordu. Etrafına Bana yaklaşırsan pişman olursun, diye bağıran bir aura yayıyordu aynı ilk tanıştıkları zaman olduğu gibi. Hermione bazen Tom'un başkalarına karşı gösterdiği karanlık tarafının böyle olduğunu unutuyordu. Karanlık tarafını burada ortaya çıkarmaya hiç çekinmemişti çünkü Knockturnde gezmesi için bu aynı zamanda bir savunma mekanizmasıydı. Bakışları koyulaşmış ve dosdoğru gidecekleri sahafa yönelmişti. Sahaf'ın eski püskü, bir zamanlar açık mavi olduğu aşikar tabelasında kızıl renkle

Tomione - Işıltı ve İhtirasDove le storie prendono vita. Scoprilo ora