43. Bölüm: Profesör Riddle

3.8K 360 254
                                    

HERMIONE

 "Hogwarts müdürü mü?" Hermione, şaşkınlığından sıyrılıp ilk konuşan olmuştu. 

Tom da aynı şaşkınlıkla elindeki parşömene bakmayı sürdürüyordu. Ancak ağzını bıçak açmıyor, bakışları kağıttan başka bir yere kaymıyordu.

"Tom..." dedi genç cadı elini onun koluna koyarak, "Bu ne anlama geliyor biliyor musun?"

Tom ilk kez hipnotize olmuş gibi kağıda bakan bakışlarını Hermione'ye çevirdi. "Bu asla ayrılmıyoruz demek. Bu...hayallerime kavuşuyorum demek." dedi zayıf bir sesle.

Hermione kocaman bir biçimde gülümsedi, "Birlikte geçmişe, ne benim ne de senin yaşadığın kötü şeylerin gölgesinde olacağız... Temiz bir sayfa. Hogwarts'ın -yuvamızın- kurucularıyla tanışmak belki de onlardan eğitim almak. İkimizin de umutsuz hayallerinden biri değil miydi bu? Asla gerçek olamayacak kadar güzel olan... Şimdiyse elimizi uzatsak ulaşabileceğimiz noktada."

Genç büyücü, nişanlısına sıkıca sarıldı. "O halde dert etmemiz gereken tek şey benim Hogwarts'a başlamam olacak. Sensiz geçen hafta içleri canımı sıkacak olsa da ...Gryffindor'un kılıcını alacağız ."

Hermione gülümsedi, "İlk kez kaygılarımdan bu kadar uzağım. Kendimi huzurlu hissediyorum. Senin mutlu olduğunu görüyorum, kendim de mutluyum. Daha ne arzu edebilirim?"

"Sabahları beni arzu edersen son dersten sonra Hogwarts'tan kaçıp emrine amade olabilirim." dedi ona sıkıca sarılıp boynuna bir öpücük kondurarak, Tom.

Hermione onun öptüğü yer gıdıklanmış gibi hafifçe kıkırdadı. Sonra bakışlarını Tom'a çevirdi. "O halde ben de bir şeylerle uğraşsam iyi olacak. Bu kadar süre nasıl dayandım bilmiyorum."

Tom ona hin bir gülüş gönderdi, "Senenin başından beri benimle ve dertlerimle uğraştın. Bence yeterince mesai yaptın sayabiliriz."

 " Belki Flourish ve Blotts'a başvurabilirim. Okul dönemi başlayıp da sen Hogwarts'ta yaşamaya başlayınca Hafta içi çok sıkıcı geçecek." Sonra güldü, "Ayrıca orası benim için bir cennet. Sanırım Hepzibah'ı yarı-zamanlı çalışmama izin vermesi için ikna edebilirim."

Tom düşünceli bir ifadeyle gözlerini kıstı, "Peki aylık Tılsım Gündemi dergisine ne dersin? Yani çalışmak için diyorum. Sihir Bakanlığı'nda yan bürodaki Edith, onların editör aradığını söylemişti.  Tılsım'a hep ilgin olduğunun farkındaydım -keza elimizdeki kağıtlar da bunu gösteriyor."

"Aylık Tılsım Gündemi mi? Öyle bir derginin varlığından habersizdim." 

"Senin zamanında yok muydu?"

Hermione başını iki yana salladı, "Aritmansi Aktüel ve Numeroloji'ye Bakış dergilerini takip ediyordum ancak Tılsım Gündemi'nin olmadığına eminim."

Tom çenesini kaşıdı, "Üzücü...Harika bir dergidir. Özellikle bazı deneysel makaleleri şu uçma büyüsünü geliştirmemde çok işe yaramıştı."

Hermione jetonu düşmüşçesine elini kaldırdı, "Ah... şimdi anlıyorum. Ayrıca zamanın akışına yönelik büyüler ve efsunlar Tılsım dalının alanına girdiği için belki de bunun üzerine yoğunlaştığımdan dolayı Tılsım profesörlüğüne başvurmuş olabilirim."

Tom başını salladı, "Gayet akıllıca."

"Hem editörlük uzun zamanımı almaz. Yapacağım işlerimi de Flourish ve Blotts'un karşısındaki Florean Fortescue'nun Dondurmacısı'nda oturarak geçiririm ve kitaplara da yakın olurum."

Tomione - Işıltı ve İhtirasDonde viven las historias. Descúbrelo ahora