32. Bölüm: Kan Soyu

4.2K 419 306
                                    

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * *
17 Mayıs 1999

Hermione, Esrar Dairesi'ndeki stajyerliğinin son haftasındaydı. Departman başkanıyla Atrium'dan çıkıp Bakanlık koridorlarında hızlı adımlarla yürüyerek Esrar Dairesi'ne gidiyorlardı. Başkan konuşkan bir adamdı.  Hermione onun peşi sıra aceleci adımlarla yürürken adam da konuşmaya devam ediyordu. "Elbette, hassas konular olduğunun bilincindeyim. Ama bizim işimiz hassas konular zaten Miss Granger- Günaydın Mafalda!" dedi asansöre binerken. Mor giyimli cadı başıyla selam verip asansörden çıktı. Hermione kadını bayıltıp onun kılığında bakanlığa girişini anımsadı. Sonra hemen Başkan'ın arkasından asansöre bindi elindeki dağ kadar dosyalarla beraber. Asansörde Esrar Dairesi başkanı olan keçi sakallı, ufak tefek tıknaz adam ve Hermione'nin kendisinden başkası yoktu.

"Sence safkan olmak bizi daha mı kuvvetli yapıyor?" diye sordu alenen.

Hermione bu soru karşısında afallayıp kaşlarını çattı. "Hayır?" dedi hafif bir asabiyetle.

Başkanın gülümsemesi ve müşfik bakışları büyüdü, "Kesinlikle katılıyorum!" dedi ve asansör üst kata ulaştığında inip hızlı hızlı yürümeye devam etti hemen peşindeki Hermione ile birlikte.

"Günaydın Jones! Günaydın Davies, baykuşunu aldım yanıtı akşama yollarım!" diyerek insanlara hızlı hızlı selam vermeye devam etti. Bir Adı-Anılmayan'a yani Esrar Dairesi çalışanına göre fazla şen şakrak görünümlüydü. Ama Esrar Dairesi'nin koridoruna adımladığı an ciddileşirdi.  Hermione'ye döndü, "Safkanlığın kıstas olmadığının büyük kanıtlarından biri zaten sizsiniz Miss Granger, alınmanıza hiç gerek yok. Sonuçta her Yasal Yaptırım stajyerine orayı bırakıp Esrar Dairesi'ne geçmesini teklif etmiyorum. Yetenekli olmasanız size de teklif etmezdim. Gerçi kabul etmediniz ne yazık ki..." diye ekledi. Bakanlığın sınavlarından başarıyla geçen herkes 1 yıl boyu staj yapardı tüm dairelerde. Birkaç hafta önce Esrar Dairesi'nin yeterince stajyeri olmadığını ve stajlarını tamamladığında Yasal Yaptırım'dan Esrar Dairesi'ne geçişini ayarlayabileceğini önermişti. İşin aslı Hermione de bu dairedeki geçici çalışmasının her saatinde keyif almıştı. Ne var ki buranın hatıraları hala taze hissettiriyordu.

"Peki tüm bunları size niçin soruyorum, merak ettiğiniz şey bu olsa gerek."

Esrar Dairesi'nin önüne geldiklerinde Başkan güvenlik büyücüsüne kimliğini gösterip yoluna devam etti hemen peşindeki dosyalardan oluşan dağı taşıyan Hermione'yle. Ardından kendi sorusuna yanıt verdi.

"Muggle-doğumlu cadı ve büyücülerimiz -biri de sizsiniz- nasıl oluyor da kanlarında sihre sahip oluyor? Güzel soru değil mi? Bazılarına ofansif gelse de ben bilimsel ve sihirsel açıdan yaklaşıyorum. Esrar dairesi başkanı olarak işim bu zaten. Ailenizde cadı veya büyücü var mıydı Miss Granger?"

"Bildiğim kadarıyla yoktu."

"Mükemmel bir noktaya parmak bastınız! Esrar Dairesi kurulduğundan beri soy ağacında geriye gidebildiğimiz kadar gittiğimiz bir çok gönüllü cadı ve büyücümüz oldu. Gönüllülerin ortak özellikleri Hogwarts mektupları gelene dek sihirden bihaber olmalarıydı. Hepsini takip edemesek de edebildiklerimizde neye rastladık tahmin edin?"

Hermione gözlerini kıstı, "Nesiller öncesinden sihirbazlar mı?"

Başkan, piyango vurmuş gibi bir heyecanla "Aynen öyle!" dedi.

Hermione kafasındaki çarklar çalışmaya başlarken gözlerini kıstı, "Biraz daha açabilir misiniz?"

"Muggle-doğumlu cadı veya büyücülerimiz -mesela siz- sahip oldukları sihri oldukça uzak atalarından ediniyorlar. Yani sizin takip edemeyeceğiniz kadar üst nesillerinizden birinde. Örneğin koftiler, Muggle'larla evlenir, sihirsel kültürlerini, büyü bilgilerini yavaşça unuturlar. Ta ki uygun kişide yeniden ortaya çıkana kadar. Mesela siz, Miss Granger!"

Tomione - Işıltı ve İhtirasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin