38. Bölüm: Delilik

3.9K 363 404
                                    


Dışarıda fırtınanın koptuğu soğuk bir mayıs gecesiydi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Dışarıda fırtınanın koptuğu soğuk bir mayıs gecesiydi. Öyle ki Tom, kışın geri döndüğüne yemin edebilirdi. Üzerindeki siyah boğazlı kazağı ve oldukça şık ceketiyle bacak bacak üzerine atmış  otururken tek kelimeyle çarpıcıydı. 

Karşısındaki kadının hareketlerini dikkatlice seyrediyordu.

 Oturduğu geniş koltuk oldukça yumuşak ve rahat olmasına karşın burada bulunmak başlı başına rahatsızlık vericiydi. Yine de bunu çoktan maskelerinden birinin altına gizlemişti.
Karşısındaki cadı elinde iki kadeh ve bir ateş viskisi şişesiyle dönüp onun yanına oturdu. Kadehlerden birini ona verdi.
"Seni burada gördüğüme şaşırmadım diyemem.."

Tom ise çekici bir edayla gülümsedi, kadifemsi sesi odada yankılandı, "Doğru zamanı bekliyordum." dedi içkisinden bir yudum alırken bakışlarını kirpiklerinin üzerinden genç kadına yollayarak. Siyah saçlı kadın kızardı. Ama sonra bundan cesaret almışçasına eli Tom'un bacağını kavrayıp git gide dizinden yukarı çıkarken sordu, "Sihir Bakanlığı'nda işe başladığını duydum?" Tom, çehresindeki çakırkeyf ifadeyi asla değiştirmedi. Sadece içkisini tek dikişte bitirdi ve omuz silkti, "Özel ilgi alanlarıma ayırdığım birkaç yıl sonrasında artık hak ettiğim işe başlamam gerekti."

"İlginç hobiler olsa gerek... yıllarını verdiğine göre." dedi kadın ağdalı bir tonda. 

"Senin kadar ilginç değil." dedi Tom diğer eliyle onun yanağını okşayarak. Karşısındaki genç kadın tekrar kızardı ama kibrinden ödün vermedi, "O zaman şerefe diyorum!" dedi elindeki viski kadehini hafifçe sallayıp.
"Peki neye kaldırıyoruz?" diye sordu Tom.

"Zaferlere.." dedi Vivian Parkinson kendini beğenmiş bir ifadeyle. Gülüşü mide bulandırıyordu. Ama Tom'un tebessümü genişledi ve elindeki boş kadehi kaldırarak onu tekrarladı,

"Zaferlere."

* * * * * * * * * * * * * *

Tom, Hermione'nin mektubununu aldığında Sihir Bakanlığı'ndaki ikinci günündeydi. Sihirsel Yasal Yaptırım dairesindeki kısa zamanlı işi başlamıştı. Önündeki haftaları atlattıktan sonra ise Esrar Dairesi çalışanlarının arasına katılacaktı. 

 Çeşitli gizemleri keşfetmek için bu dairede işe başlamasına gerek yoktu. Kendi başına -daha doğrusu Hermione ile birlikte- dilediğini yapabileceğini biliyordu. Ancak Hogwarts şatosundaki işi kapmadan önce Dumbledore için iyi bir sicil oluşturmak adına Bakanlık'ta çalışacağı birkaç ay hiç fena olmayacaktı. 

 Ayrıca Çatlak Kazan'daki odasını terk etmek ve sonunda Londra'da daha iyi bir daireye yerleşmek ilk arzularından biriydi. 

Tomione - Işıltı ve İhtirasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin