Dvadsiata štvrtá kapitola- Kúpeľňa a kontrola

1.5K 115 14
                                    

Sníva sa mi?

Som v paralelnom vesmíre?

Alebo mám halucinácie?

Keď som ležala zabalená v perine až po uši, žmúrila do tmy a rozpitvávala rozhovor s Dumbledorom, až potom si plne uvedomila, čo sa vlastne stalo.

Bola som vo zväzku.

Okej, len v tom magickom, nie manželskom, ale aj tak. Pätnásťročné dievča, beznádejne zamilované do svojho idola (s ktorým je zviazaná pravdepodobne až do smrti) a s priemernými čarovnými schopnosťami je najsilnejšou čarodejnicou súčasnosti?

A jej druhou magickou polovicou je Harry Potter. Chlapec, ktorý prežil, Vyvolený, Záchranca sveta, víťaz Trojčarodejníckeho turnaja a premožiteľ Voldemorta. Celkovo štvornásobný premožiteľ.

Ako sa mohla moja slabá muklovská mágia spojiť s tou jeho?

Veď to vôbec nedávalo zmysel.

Otočila som sa na bok a pozrela sa na tmavú siluetu na vedľajšej posteli. Ani on nespal. Obaja sme bdeli a po tých všetkých informáciách nemohli zaspať.

Čo si o tom môže myslieť Harry?

Je na seba nahnevaný, že za to všetko môže práve on? Ľutuje svoj výbuch, kvôli tomu, že je teraz zviazaný s tou chudinou Fosterovou? Je nasratý na mňa, že som mu o tej magickej rane nepovedala skôr?

Škoda, že neviem legilimenciu.

 *

Minul sa utorok v rovnakom pomalom tempe, počas ktorého sa nestalo absolútne nič zaujímavé. S Harrym som bohužiaľ neprehovorila ani slovo, nikto nás neprišiel navštíviť a madam Pomfreyová bola otravnejšia ako zvyčajne. Po každej dávke únavy/spánku nám do úst liala hektolitre elixírov, merala teplotu, krvný tlak, cholesterol, frekvenciu dýchania, pulz a ďalších milión vecí o ktorých som nemala ani šajnu.

 A v neposlednej rade som sa nudila ako pes. Spočiatku to bolo aj príjemné. Nič nerobenie, celé hodiny len ležanie v posteli a civenie do steny... ale časom ma to omrzelo. Šialene som sa nudila a môj jediný rozvrh činností pozostával zo spánku, jedla a liekov. A únavy.

Celé mi to liezlo na nervy.

A v jednom kuse som premýšľala o všetkom, čo sa stalo a nemohla to dostať z hlavy. Neuľahčoval mi to ani stredajší výtlačok Denného Proroka, ktorý som mala položený na kolenách a hľadela na titulnú stranu.                                      

                                 Harry Potter sa zotavuje po kolapse organizmu!

 ...hlásal nadpis a pod ním sa nachádzala pohyblivá fotka chrabromilského stíhača. Samozrejme, článok obsahoval plno klamstiev, nadávok na Vyvoleného, ktorý opäť "chorobne túži po pozornosti a sláve" a domnienok prečo sa to vlastne stalo. Takže dokopy tam nebolo vôbec nič a moju bezvýznamnú maličkosť spomenuli len v poslednom riadku.

 O našej naozajstnej situácii a la magickom zväzku sa nikto nemohol dozvedieť. A v prvom rade nie tie supy z ministerstva.

Jediní ktorí to vedeli som bola samozrejme ja, Harry, Dumbledore, McGonagallová, Snape a Pomfreyová. Aspoň tak nám to včera povedal riaditeľ a nezabudol dodať, že to nemôžeme nikomu povedať. Vtedy Potter namietal. Každý vedel, že sa zo všetkým zdôveroval Hermione a Ronovi. To je asi prvá vážna vec, ktorú pred nimi bude musieť zatajiť.

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Where stories live. Discover now