Jedenásta kapitola- Obrana

1.6K 127 18
                                    

Keď som si len na okamih predstavila, že ma čaká ešte jedna dvojhodinovka obrany, zdvíhal sa mi žalúdok. Dnešný deň bol namáhavý a dal poriadne zabrať a to všetko bolo.....no.....hm..... vyčerpávajúce a ja som si nepriala nič iné, len aby bol u konca. Tá myšlienka ma naďalej iritovala, keď som sa predierala chodbami plnými študentov a hnala sa k učebni v severnom krídle hradu.

 V učebni obrany proti čiernej mágii sedela profesorka Umbridgeová za stolom, čo ma dosť prekvapilo, keďže zvonilo len pred pár sekundami. Pripomínala mi oveľa viac ropuchu s tým jej zákerným žabacím úsmevom na tvári a veľkými guľatými očami.

 Žiaci potichu vošli do triedy. Umbridgeová bola ešte neznáma veličina a nikto nevedel, aká bude prísna, či akú disciplínu bude vyžadovať.

 „Dobrý deň.“ privítala nás, keď sme sa konečne usadili.

 Poniektorí si popod nos zamumlali „Brý deň.“ alebo niečo v tom zmysle a ostatní nereagovali vôbec.

„Chcem, aby ste odpovedali Dobrý deň profesorka Umbridgeová.“ vycerila špicaté zuby a my sme sa na ňu prekvapene pozreli. Wau, tak tá bude...tvrdá.

 „Dobrý deň profesorka Umbridgeová.“ zopakovali sme ako papagáje a ďalej si vymieňali začudované pohľady.

 „Odložiť prútiky, vytiahnuť brká.“ milo sa uškŕňala a ja som na ňu neveriacky hľadela. Hodina obrany bez čarov? Tak to tu ešte nebolo.

 Viem, za tie roky sa u nás vystriedalo množstvo učiteľov, od pána Som úžasný, cez vlkolaka až po šialenca s jedným umelým okom, z ktorého sa nakoniec vykľul smrťožrút, ale vždy, naozaj vždy sme mali na hodine prax a používali kúzla.

 Profesorka Umbridgeová si otvorila kabelku, vytiahla nezvyčajne krátky prútik a silno ním poklopkala po tabuli, na ktorej sa vzápätí zjavili slová:                            

                                                                          Obrana proti čiernej mágii

                                                                        Návrat k základným princípom

                                                                                     Ciele štúdia:

Rozoznávanie situácii, v ktorých možno legálne použiť obrannú mágiu.

Pochopenie princípov obrannej mágie.

Miesto obrannej mágie v kontexte praktického použitia.

 „Odpíšte si to, prosím. Vaša úroveň je hlboko pod tou, aká sa očakáva v piatom ročníku a aká sa vyžaduje na dôležitých skúškach VČÚ. Preto som tu od toho, aby sme sa na tom snažili poriadne zapracovať a veľký ohľad budeme brať najmä na teoretickú časť.“ recitovala, ako keby to bola naučená naspamäť.

 Sklonila som sa nad pergamen a začala poslušne písať. Chvíľku bolo počuť len škrípanie bŕk a povzdych niektorého zo študentov, ktorému sa táto nudná hodina vôbec nepáčila. Verila som mu. Aj ja sama som ju pomaly začala prirovnávať k hodinám profesora Binnsa a to bola ešte len na začiatku.

 „Všetci máte Teóriu magickej obrany od Wilberta Slinkharda?“

 Zamumlala som svoje áno spolu s ostatnými chrabromilčanmi a medzi prstami nesústredene krútila brkom.

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Where stories live. Discover now