Tretia kapitola- Rokfortský expres

2.1K 154 19
                                    

Prechádzala som polo-prázdnou chodbou vo vlaku a sem-tam nazrela cez sklenené okienko do vnútra kupé. Všade samí slizolinčania! Pff... Kde trčia ostatní? Zamyslene som prechádzala ďalej a pozorovala svoje tenisky. Nevšimla som si, že niekto predo mnou stojí a rozpráva sa. Dalo sa čakať, že som nakoniec narazila.

"Héj!" nahnevane sa otočil vysoký chlapec s ulízanými plavými vlasmi, ktorého som z duše nenávidela. Musela som ja hlúpa, natrafiť práve na ňho?

"Ach, to si ty Fosterová?" uškrnul sa Malfoy a premeral si ma pohľadom. Jeho úškľabok sa ešte o trošku zväčšil, keď pohľadom zastavil na mojich nohách.

Prekvapene som sa pozrela dole aj ja a zbadala krátke džínsové šortky, ktoré som dostala od mamy ešte len minulý týždeň. Viem, viac odkrývali, ako zakrývali, ale veľmi sa mi páčili a k opáleným nohám to vyzeralo dobre.

Nervózne som sa zahľadela opäť do jeho tváre a čakala na more urážok. Blaise, za Malfoyovým chrbtom, si to zatiaľ všetko vychutnával so zákerným úsmevom na tvári.

"Takéto muklovské handry by si tu nemala nosievať." naklonil hlavu Draco. "Vieš je to zakázané." A tak, aby ho ani Blaise nepočul, zašepkal. "Dráždiš tým chalanov."

Pevne mi chytil zápästie a ja som zostala stáť na mieste, ako zamrznutá. Haló Megan?! Zobuď sa!

Skôr, ako stihol Malfoy niečo urobiť alebo povedať, ozval sa niekto iný. A nebol to Blaise. Naraz sme sa obaja bleskovo otočili a zazreli na chodbe vysokého chalana s havraními vlasmi.

"Nechaj ju, Malfoy." pokojne povedal a mne sa pri jeho pohľade začali podlamovať kolená.

"Potter!" zasyčal blondiak a okamžite ma pustil. Nie že by sa Harryho bál. Len chcel mať ruky voľné. Pre istotu.

"Si už taký ubohý, že si vyskakuješ aj na dievčatá?" zdvihol obočie Harry a jeho oči sa za okrúhlymi sklíčkami nahnevane blýskali.

"Á, tu je náš hrdina. Diggoriho si nezachránil, snažíš sa aspoň humusáčku?" fľofol na mňa Draco a ja som zatiaľ cúvala dozadu. Za Harryho.

"Drž hubu Malfoy!" vyhŕkla som.

"Dávaj si pozor, Fosterová! A aj ty Potter! Ako prefekt môžem strhnúť Chrabromilu veľa bodov."

"Aj Ron s Hermionou sú prefekti." odvetil Harry. Až teraz som si uvedomila, že v piatom ročníku sa vyberajú prefekti. Ale prečo Dumbledore nezvolil Harryho? Veď on je jeho obľúbenec...

"Tí sú mi ukradnutí. Poďme Blaise." rozkázal Malfoy a obidvaja spolu odkráčali preč.

Zostala som tam stáť aj s Harrym. S Harrym Potterom! Ktorý ma práve zachránil... Rozbúchalo sa mi srdce a naprázdno som polikala sliny.

"Spravil ti niečo?" starostlivo sa ku mne otočil.

"Nie." pošepla som hanblivo a odvrátila sa. Nevedela som, ako sa mám chovať. Bolo to zvláštne, že za tie štyri roky som sa až teraz najviac, priblížila k Harrymu.

"Pôjdeš so mnou?"

"Kde?" vyplašene som sa zvrtla.

"K Ginny, Nevillovi a no, hm...myslím, že sa volá Luna." usmial sa Harry a ja som nemo prikývla.

Nasledovala som jeho chrbát a po ceste rozmýšľala, kde sa môžu nachádzať Lavender s Parvati. Hádam sa nevyparili?

"To je tvoj kufor?" spýtal sa Potter, keď sme narazili na moju batožinu. Stála trošku bokom aj s Heilly v klietke. Nechala som to tu zatiaľ, kým som šla hľadať baby.

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Kde žijí příběhy. Začni objevovat