Šesťdesiata ôsma kapitola- Nákupy

875 86 9
                                    

Albus Dumbledore sa zamyslene prechádzal po svojej komnate v Rokforte a čakal na príchod profesora Elixírov.

Nestávalo sa často aby meškal, no dalo sa to čakať, keďže študenti posledné tri dni boli na hodinách ešte viac nepozornejší než zvyčajne. Hrad upadol do eufórie z prichádzajúceho plesu, rozhovory na chodbách sa viedli v duchu klebiet o možných párikoch, dievčatá si vymieňali vzrušené rozhovory o šatách a chlapci sa spoločne s doberaním od kamarátov snažili svoje vyvolené pozvať.

Riaditeľ bol rád, že deti môžu aspoň na malú chvíľu zabudnúť na zverstvá, ktoré sa každodenne diali za hranicami školského pozemku.

Od septembra prišlo osem študentov o niekoho zo svojej rodiny a ministerstvo stále odmietalo prijať tvrdenie, že sa Voldemort vrátil.

Dumbledore si povzdychol a potom sa zvrtol čelom k dverám, keď sa ozvali kroky.

„Severus." kývol hlavou smerom k mužovi.

„Dúfam, že je to naozaj súrne, Albus, lebo mám u seba v pracovni po škole Weasleyove dvojčatá a ak sa len dotknú jedného z mojich kotlíkov tak..."

Dumbledore sa jemne pousmial a potom zakrútil hlavou.

Snape ho prevrtával čiernymi očami až si starší z mužov povzdychol a prehovoril vážnym hlasom„Harry a Megan sa zjavilo znamenia zväzku presne ako sme predpokladali."

Profesor prekvapene nadvihol obočie a keď prehovoril, nedokázal v hlase potlačiť zvedavosť."Čo to je?"

„Vlastne je to dosť prekvapivé. Očakávali sme symboli, zvláštne znaky, neznámy jazyk, ale na koži sa im zjavili písmená."

„Písmená?" neveriacky zopakoval Snape.

„Presnejšie iniciálky ich mien. Megan má čiernym atramentom vyryté HJP a Harry MECF."

„MECF?" nadvihol obočie muž „Fosterová má stredné mená?"

Dumbledore sa na neho uprene zadíval a pokrútil hlavou „Nie, nemá."

Na miestnosť padlo ticho.

„Napadá vás, Severus, čo môže to E a C znamenať?"

„Myslíte, že je to dôležité?" profesor sa jemne zamračil „Možno jej matka zapísala mená do rodného listu a..."

„Megan je v magickom i duševnom zväzku s Harrym Potterom. Narodili sa jeden pre druhého. Ak sa stala jeho polovicou, musel byť na to dôvod..." Dumbledore sa opäť začal prechádzať po komnate „Je pravda, že som sa nad tým vôbec nepozastavil, ale prečo práve Megan, obyčajné muklorodené dievča? James i Lily boli dvaja magicky veľmi silní čarodejníci, takže Harry získal moc vďaka ich krvi, ale Megan? Ako je možné, že ich oboch prijal zväzok, keď je jej mágia oproti tej Harryho podpriemerná?"

„Nie je." vykrivil pery Snape. „I bez Pottera a zväzku dokáže obstojne čarovať... jej oklumencia je jedna z najlepších, aké som kedy videl."

Dumbledore zamyslene prikývol.

„Chcete aby som zistil jej prostredné mená?"

„Ak to aj nebude dôležité..." zamrmlal Albus „...aspoň sa ich Megan dozvie keďže sa nebude môcť tak skoro stretnúť so svojou matkou a sama sa spýtať, prečo jej to zatajila..."

*

Prechádzala som sa pomedzi zeleň, exotické rastliny, ktoré jemne vlnili listami a otáčali za mnou hlavy, no myšlienkami som bola kilometre vzdialená od skleníka vo Venue.

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Donde viven las historias. Descúbrelo ahora