Prvá kapitola- Šikmá ulička

2.7K 165 17
                                    

Vystúpila som z auta a otočila sa, aby som mohla mame ešte posledný krát zakývať. Sledovala som naše auto až kým nezmizlo v hustej premávke Londýna a potom sa pozrela na ulicu pred sebou. Muklovia sa prechádzali hore-dolu, nakupovali a vôbec si nevšímali malú krčmičku medzi ostatnými obchodami. Na ošúchanej ceduľke sa skvel nápis Deravý kotlík.

Nadšene som sa pousmiala pri tom pohľade a ponáhľala sa do vnútra. Za barovým pultom nalieval hostinský Tom nejakej ježibabe a priateľsky mi kývol na pozdrav. Slušne som odzdravila a rozhliadla sa po miestnosti. Nikoho známeho som nepoznala, tak som vyšla na dvor, vytiahla si prútik, poklopkala ním po tretej tehle zľava nad zapáchajúcim smetníkom a odstúpila, kým sa otvoril vchod do Šikmej uličky.

Všade sa premávalo množstvo čarodejníc a čarodejníkov. Pred obchodom s metlami sa krčila skupinka chlapcov a obzerala si vo výklade najnovšie druhy metiel. Pri cukrárni Floriana Fortescua pod pestrofarebnými daždníkmi vysedávali zmorený rodičia a pili obedňajšiu kávu. Predierala som sa davom stále hlbšie do uličky a hľadala známe dievčenské tváre.

"Megan!" otočila som sa na výkrik a rozbehla sa k Lavender a Parvati. Obidve na mňa skočili a nadšene ma objímali.

"Tak ste mi chýbali, baby. Myslela som, že sa zbláznim." smiala som sa, keď som ich konečne pustila.

"Aj ty nám. Pochváľ sa, aké boli prázdniny?" usmiala sa Parvati a spolu sme sa vybrali k obchodu Madam Malkinovej Habity na každú príležitosť .

"V podstate docela nudné. Bola som u starej mamy v Írsku a to je tak všetko. A vy?" povedala som znudene.

"Neverím, Lavender bola na dovolenke v Egypte, chápeš? A skúmala všetky tie začarované hieroglyfy. Dokonca stretla aj banší." oznámila Parvati a otvorila dvere. Zvonček hlasno zacinkal, upozorňujúci, že sme vošli dnu.

"Páni. To ti teda riadne závidím, dievča." štuchla som Lavander pod rebrami, načo sa zachichotala. Viem, že je šteklivá.

"Vitajte. Čo si prajete?" usmiala sa na nás madam Malkinová.

"Pár školských habitov." pozrela som do zoznamu pomôcok.

"Rokfort?"

Prikývli sme a každá sa postavila na jeden malý stolček. Cez hlavu mi pomocníčka prevliekla habit a začala ho skracovať.

"Ach, to si ty Fosterová? Zdalo sa mi, ako keby tu prišla humusáčka." ozval sa za mnou úlistný hlas a ja som ho hneď spoznala. Malfoy. Odporný, hnusný, zazobaný hajzel.

Ignorovala som ho a zapozerala sa radšej von výkladom na rušnú ulicu. Pravdou je, že do mňa až tak veľmi nezapára. Na Hermionu má väčšie poznámky. Myslím, že kvôli tomu, aby vyprovokoval Rona a najmä Harryho. Je jasné, že tí dvaja sa nenávidia, od vtedy čo sa spoznali.

"Nechápem, prečo sa už nezačínaš postupne skrývať. Po novom režime pôjdu po takých, ako si ty, prvý." zaškľabil sa a čakal na moju reakciu. Tiež si dal skracovať habit a stál s roztovrenými rukami.

"Čo tým myslíš?" nechápavo som sa na ňho pozrela so zdvihnutým obočím, aj keď som tušila na čo naráža.

"Že Veď-vieš-kto a jeho stúpenci nenávidia humusákoch a nezachráni ťa nikto, ani Potter." vychutnával si účinok svojich slov Draco.

"Takže ty mu veríš? Veríš tomu, že sa Ten-koho-netreba-menovať vrátil a že to Harry všetko videl na poslednej úlohe Trojčarodejníckeho turnaja?" prižmúrila som oči a vedela som, že tentokrát som ho do kúta zatlačila ja.

"Tomu cvokovi sa nedá veriť." odfrkol Malfoy.

"Tak, ako potom vieš, že sa Veď-vieš-kto vrátil?" uškrnula som sa škodoradostne a zoskočila zo stolčeka. Všetky tri habity som mala už hotové.

"To je jedno. Staraj sa o to, aby si nezmizla medzi prvými." odvetil a ďalej si ma už nevšímal. To je debil.

Spolu s babami sme sa vybrali naprieč uličkou po knihy. Hlavou sa mi motali Dracove slová. Harrymu verí Dumbledore a ja profesorovi Dumbledorovi verím. Prečo by si to vymýšľal? Hej, tá krava Skeeterová o ňom napísala somariny, že je Harry chorý a šialený, ale nie je to pravda. Preto tomu ľudia neveria? Hlupáci.

"Parvati? Veríš Harrymu? Že Cedrika zabil Ten-koho-netreba-menovať a povstal?" zvedavo som sa jej spýtala, keď sme sa už nachádzali v Čarodejníckej literatúre pre veľkých i malých.

"Meg, ja už neviem, čomu mám veriť, ale Lavender to radšej nespomínaj. Verí, Dennému Prorokovi a všetkému, čo sa tam píše. Odoberala si ho cez prázdniny, však?"

"Jasné, ale tie plátky som nečítala." odvrkla som nahnevane a radšej šla spolu s predavačom vyberať potrebné učebnice.

Keď sme mali nákupy za sebou a v rukách som zvierala ťažké tašky, zastavili sme sa ešte pri jednej z cukrárni a objednali si zmrzlinové poháre. Oblizla som lyžičku od čokoládovej zmrzliny a zdvihla hlavu.

"Megan! Ahojte! Na nákupoch?" usmial sa Seamus, náš spolužiak a ponáhľal sa k nám.

"Hej, aj ty?" zahryzla si do pery Parvati. Viem, že sa jej už dlho páči.

"Trošku. Viac-menej len za zábavou. Nakúpiť pár hnojových bômb do zásoby." zasmial sa a odhrnul si padajúcu ofinu z tváre. Zdá sa mi alebo chce na Parvati spraviť dobrý dojem?"

"Tak ja idem. Dean ma bude zháňať. Vidíme sa v Rokfortskom Exprese." mrkol na nás a vzdialil sa.

"Pozdravuj Deana!" zakričala za ním Lavender a ja som ju musela pobúchať po chrbte, lebo jej zabehla zmrzlina.

A/N: Okej, takže prvá kapitola uzrela svetlo sveta :D Budem rada za každý komentár a votes. Len tak viem, či sa mi oplatí pokračovať ďalej. Táto poviedka sa mi píše veľmi ľahko a mám už ako-tak naplánované ďalšie kapitoly :) Chcem len oznámiť, že sa story bude viazať na knihu, ale nie vo všetkom :D Teším sa na prečítania :P

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Where stories live. Discover now