Piata kapitola- Jedna dlhá noc

1.9K 133 20
                                    

Prešla som chodbičkou so samými dverami. Pri každých bola pribitá ceduľka s ročníkom. Usmiala som sa na posledné a otvorila ich. Hneď do mňa vrazilo niečo mäkké. Prekvapene som sa zohla a zbadala na zemi vankúš.

"Ták, kto to bol?" zdvihla som obočie na dievčatá v izbe.

Parvati sa potichučky "nenápadne" chichúňala. Lavender a Hermione mykalo kútikami úst, no potom vybuchli do smiechu.

"Takže som vám pre srandu?" odula som "akože" urazene peru a aj s vánkušom prešla ku svojej posteli.

"Nie, Meg! To by nám ani nenapadlo." objala ma okolo pliec Parvati a pohľadom naznačila babám, aby sklapli.

Chvíľka nepozornosti stačila na to, aby ju zasiahol úder vankúšom. Parvati sa bleskovo otočila a schmatla ďalší. Hermione a Lavender netrebalo dvakrát hovoriť, čo majú robiť. Skočila som za posteľ a len tak-tak som sa uhla letiacej vankúšovej bombe. Namierila som si to rovno na Hermionu a tá sa nestihla zohnúť. Z boku ma však zasiahla Parvatina strela. Chichotajúc sme sa ohadzovali a venovali sa našej malej vankúšovej vojne.

"Stačí, prosím dosť." lapala po dychu Hermiona a držala sa za bok. O chvíľku sa však spontánne rozrehotala.

"Čo je?" uškrnula som sa a zodvihovala všetky popadané vankúše.

"Keby nás tak videli chalani." usmiala sa.

"Správame sa, ako šialené." dodala Parvati a prekrútila oči.

"A nemôžeme?" zaškerila som sa a opäť do nej hodila jeden vankúš. Nie, nechcela som rozburcovať svetovú. Len jej chýbal na posteli.

"To je jasné. Keď môžu byť oni ako zvieratá, prečo nie my?"

"Lebo my sme dámy." našpúlila som pusu a uhladila si imaginárne šaty.

"Presne! To není fér." zamračila sa Lavender, keď sme sa dochechtali.

"Tak mi toto chýbalo." skonštatovala som a ľahla si na posteľ. Naozaj som sa tešila, že som späť. Cez prázdniny je vždy nuda. Tu má človek priateľov a more zážitkov...

"Aj mne." prikývla Hermiona a sklonila sa nad svoj otvorený kufor. "Toľko som zanedbala školu."

"Hermiona!!!" vykríkli sme naraz všetky tri.

"Čo?" robila sa, že nechápe.

Zasmiala som sa a aj ja sa pustila do vybaľovania. Nepotrebnejšie veci nechala na dne kufra a tie dôležité vytiahla von. Knihy som si strčila do čiernej kabely a kotlík položila do rohu izby vedľa stolčeka. Prísady do elixírov, do ňho uložila a začala sa zaujímať o nahromadenú kopu šatstva na posteli. Moja však nebola, chvalabohu, až taká veľká, ako Levanderina.

"Prišla si sa učiť do školy alebo sa tu premávať, ako na diskotéke?" pozrela na ňu Parvati.

"Učiť, prečo?" pokojne mykla plecom Lavender a ďalej skladala habity.

Vymenili sme si s Parvati pohľady a ja som si unavene povzdychla. Teraz, keď som robila manuálnu prácu, dopadla na mňa všetka únava. Nechápem, ako som mohla mať vôbec energiu na šantenie.

Chvíľku bolo v izbe ticho a keď som mala všetky košele, tričká, nohavice i sukne konečne poukladané v  skrini, vzala si nočnú košeľu, zubnú kefku a pobrala sa do kúpeľne.

Zamkla za sebou, aj keď som vedela, žeby mi tu baby nevleteli. Vyzliekla som sa a vošla do sprchy. Pustila na seba letný prúd vody a zaklonila hlavu. Vychutnávala som si ten pocit a relaxovala. Potom som zastavila vodu a zabalila sa do jednej z huňatých bielych osušiek, ktoré tu vždy boli. Vlasy si zopla do drdola a takto si bleskovo umyla zuby. Potom osušku hodila aj s pôvodným oblečením do koša na bielizeň a natiahla na seba nočnú košeľu.

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Where stories live. Discover now